top spzoz

Jadłospis - wtorek

Jadłospis do pobrania: plik .pdf

Rodzaj dietyDieta ogólnaDieta lekkostrawnaDieta cukrzycowaDieta wrzodowa/wątrobowa
rodzaj posiłku śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00
skład posiłku musli na mleku musli na mleku musli na mleku musli na mleku
szynka drobiowa szynka drobiowa szynka drobiowa szynka drobiowa
gruszka gruszka gruszka kalafior gotowany
chleb pszenno- żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra chleb żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra
herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar bez dodatku cukru herbata czarna- napar bez/ z cukrem
rodzaj posiłku Obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00
skład posiłku zupa szczawiowa z jajkiem zupa z zielonego groszku zupa z zielonego groszku zupa z zielonego groszku
smażone frykadele  gotowane paluszki drobiowe z ziołami gotowane paluszki drobiowe z ziołami gotowane paluszki drobiowe z ziołami
ziemniaki gotowane ziemniaki gotowane ziemniaki gotowane ziemniaki gotowane
korek z ogórka gotowana marchew mini gotowana marchew mini gotowana marchew mini
kompot owocowy kompot owocowy kompot owocowy bez dodatku cukru kompot owocowy bez/ z cukrem
rodzaj posiłku kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00
skład posiłku pasta kanapkowa z jajek i wędliny pasta kanapkowa z jajek i wędliny pasta kanapkowa z jajek i wędliny szynka wędzona
sałata masłowa sałata masłowa sałata masłowa sałata masłowa
chleb pszenno- żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra chleb żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra
herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar bez dodatku cukru herbata czarna- napar bez/ z cukrem
rodzaj posiłku podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00- 22:00
skład posiłku bułeczka maślana bułeczka maślana sok warzywny sok warzywny/ bułeczka maślana
chleb żytni  
kiełbasa żywiecka
wartości odżywcze
wartość energetyczna 2525 kcal 2214 kcal 2364 kcal 1770/2001 kcal
białko ogółem 92,94 g 80,52 g 99,11 g 78,39/80,70 g
węglowodany ogółem, w tym cukry 333,20 g 337,62 g 327,48 g 264,72/314,71 g
104,28 g 108,83 g 84,33 g 60,9/82,36 g
tłuszcz, w tym 97,02 g 66,66 g 78,02 g 50,48/53,09 g
nasycone kw. tł. 40,89 g 31,74 g 35,14 g 24,34/25,09 g
błonnik pokarmowy 25,62 g 27,45 g 40,65 g 28,16/27,74 g
sól 13,23 g 12,18 g 11,01 g 10,77/11,37 g
alergeny:
gluten, jaja i produkty pochodne,  ryby i produkty pochodne, mleko i produkty  pochodne, seler i produkty pochodne, soja i produkty pochodne, gorczyca i pochodne, sezam

Jadłospis zapewnia wyżywienie odpowiednie do stanu zdrowia, na podstawie zaleceń opublikowanych przez ministra właściwego do spraw zdrowia, zgodnie z § 8 ust. 1 pkt 1. Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 września 2023 (Dz.U. z 2023 poz. 2021)

 

Samodzielny Publiczny
 Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku

NIP: 712 24 83 842

Regon: 431010878

ul. B.Leśmiana 4, 21-040 Świdnik

ESP: /spzozswidnik/SkrytkaESP

Zapraszamy do kontaktu

Numery telefonów do poszczególnych jednostek
organizacyjnych oraz formularz kontaktowy dostępne są w zakładce Kontakt

© 2020 Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku | Projekt i wykonanie : Cedrowa.pl