top spzoz

Jadłospis - poniedziałek

Jadłospis do pobrania: plik .pdf

Rodzaj dietyDieta ogólnaDieta lekkostrawnaDieta cukrzycowaDieta wrzodowa/wątrobowa
rodzaj posiłku Śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00
skład posiłku musli z mlekiem musli z mlekiem musli z mlekiem musli z mlekiem
jajko gotowane na twardo jajko gotowane na twardo jajko gotowane na twardo jajko gotowane na twardo
pomidor pomidor pomidor pomidor
chleb pszenno- żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra chleb żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra
herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar bez dodatku cukru herbata czarna- napar bez/ z cukrem
rodzaj posiłku Obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00
skład posiłku zupa fasolowa zupa grysikowa z brokułem zupa grysikowa z brokułem zupa grysikowa z brokułem
smażone kotlety ziemniaczane z mięsem gotowane pulpety rybne gotowane pulpety rybne gotowane pulpety rybne
korek z ogórka ziemniaki gotowane ziemniaki gotowane ziemniaki gotowane
kompot owocowy gotowana marchew mini gotowana marchew min gotowana marchew mini
  kompot owocowy kompot owocowy bez dodatku cukru kompot owocowy bez/ z cukrem
rodzaj posiłku kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00
skład posiłku pasta kanapkowa z tuńczyka pasta kanapkowa z tuńczyka pasta kanapkowa z tuńczyka pasta kanapkowa
jabłko jabłko jabłko jabłko
chleb pszenno- żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra chleb żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra
herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar bez dodatku cukru herbata czarna- napar bez/ z cukrem
rodzaj posiłku podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00- 22:00
skład posiłku biszkopty biszkopty sok warzywny sok warzywny/ biszkopty
chleb żytni  
ser twarogowy
wartości odżywcze
wartość energetyczna 2670 kcal 2346 kcal 2395 kcal 1920/2205 kcal
białko ogółem 99,99 g 94,38 g 116,74 g 84,05/80,58 g
węglowodany ogółem, w tym cukry 387,77 g 368,54 g 339,96 g 298,46/378,77 g
104,19 g 111,31 g 77,34 g 60,91/78,85 g
tłuszcz, w tym 88,21 g 63,37 g 68,32 g 50,05/47,23 g
nasycone kw. tł. 29,71 g 27,42 g 29,83 g 40,37/37,24 g
błonnik pokarmowy 31,94 g 27,45 g 42,38 g 30,38/27,17 g
sól 7,11 g 11,97 g 10,46 g 11,87/12,26 g
alergeny:
gluten, jaja i produkty pochodne,  ryby i produkty pochodne, mleko i produkty  pochodne, seler i produkty pochodne, soja i produkty pochodne, gorczyca i pochodne, sezam

Jadłospis zapewnia wyżywienie odpowiednie do stanu zdrowia, na podstawie zaleceń opublikowanych przez ministra właściwego do spraw zdrowia, zgodnie z § 8 ust. 1 pkt 1. Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 września 2023 (Dz.U. z 2023 poz. 2021)

 

Samodzielny Publiczny
 Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku

NIP: 712 24 83 842

Regon: 431010878

ul. B.Leśmiana 4, 21-040 Świdnik

ESP: /spzozswidnik/SkrytkaESP

Zapraszamy do kontaktu

Numery telefonów do poszczególnych jednostek
organizacyjnych oraz formularz kontaktowy dostępne są w zakładce Kontakt

© 2020 Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku | Projekt i wykonanie : Cedrowa.pl