top spzoz

Jadłospis - niedziela

Jadłospis do pobrania: plik .pdf

Rodzaj dietyDieta ogólnaDieta lekkostrawnaDieta cukrzycowaDieta wrzodowa/wątrobowa
rodzaj posiłku Śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00
skład posiłku szynka wieprzowa, jajko gotowane szynka wieprzowa, jajko gotowane szynka wieprzowa, jajko gotowane szynka wieprzowe
babka piaskowa babka piaskowa jogurt naturalny jogurt naturalny/ babka piaskowa
chleb pszenno- żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra chleb żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra
herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar bez dodatku cukru herbata czarna- napar bez/ z cukrem
rodzaj posiłku obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00
skład posiłku barszcz biały z jajkiem i kiełbasą krupnik jaglany krupnik jaglany krupnik jaglany
gotowany schab w sosie ziołowym gotowany schab w sosie ziołowym gotowany schab w sosie ziołowym gotowany schab w sosie ziołowym
ziemniaki gotowane ziemniaki gotowane ziemniaki gotowane ziemniaki gotowane
gotowany bukiet warzyw gotowany bukiet warzyw gotowany bukiet warzyw gotowany bukiet warzyw
kompot owocowy kompot owocowy kompot owocowy bez dodatku cukru kompot owocowy bez/ z cukrem
rodzaj posiłku kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00
skład posiłku ogonówka, ser twarogowy ogonówka, ser twarogowy ogonówka, ser twarogowy ogonówka, ser twarogowy
pomidor pomidor pomidor pomidor
chleb pszenno- żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra chleb żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra
herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar bez dodatku cukru herbata czarna- napar bez/ z cukrem
rodzaj posiłku podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00
skład posiłku serek homogenizowany Danio serek homogenizowany Danio sok warzywny sok warzywny/ serek homogenizowany 
chleb żytni  
szynka drobiowa
wartości odżywcze
wartość energetyczna 2422 kcal 2307 kcal 2239 kcal 1901/2080 kcal
białko ogółem 119,50 g 101,23 g 117,16 g 99,68/100,35 g
węglowodany ogółem, w tym cukry 315, 41 g 338,57 g 312,23 g 271,15/289,29 g
90,64 g 91,06 g 47,11 g 50,42/45,36 g
tłuszcz, w tym 72,01 g 66,09 g 61,31 g 51,14/62,34 g
nasycone kw. tł. 36,13 g 34,94 g 27,52 g 26,62/33,96 g
błonnik pokarmowy 17,59 g 19,19 g 33,59 g 20,81/16,44 g
sól 9,71 g 8,51 g 6,98 g 9,01/8,86 g
alergeny:
gluten, jaja i produkty pochodne,  ryby i produkty pochodne, mleko i produkty  pochodne, seler i produkty pochodne, soja i produkty pochodne, gorczyca i pochodne, sezam

Jadłospis zapewnia wyżywienie odpowiednie do stanu zdrowia, na podstawie zaleceń opublikowanych przez ministra właściwego do spraw zdrowia, zgodnie z § 8 ust. 1 pkt 1. Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 września 2023 (Dz.U. z 2023 poz. 2021)

 

 

 

 

Samodzielny Publiczny
 Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku

NIP: 712 24 83 842

Regon: 431010878

ul. B.Leśmiana 4, 21-040 Świdnik

ESP: /spzozswidnik/SkrytkaESP

Zapraszamy do kontaktu

Numery telefonów do poszczególnych jednostek
organizacyjnych oraz formularz kontaktowy dostępne są w zakładce Kontakt

© 2020 Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku | Projekt i wykonanie : Cedrowa.pl