top spzoz

Jadłospis - środa

Jadłospis do pobrania: plik .pdf

Rodzaj dietyDieta ogólnaDieta lekkostrawnaDieta cukrzycowaDieta wrzodowo-wątrobowa
rodzaj posiłku Śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00
skład posiłku kakao na mleku kakao na mleku kakao na mleku- bez dodatku cukru kakao na mleku bez/ z cukrem
ser twarogowy, dżem ser twarogowy, dżem ser twarogowy ser twarogowy/ ser twarogowy, dżem
jabłko jabłko jabłko jabłko gotowane
chleb pszenno- żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra chleb żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra
herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar bez cukru herbata czarna- napar bez/ z cukrem
rodzaj posiłku obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00
skład posiłku barszcz czerwony barszcz czerwony niezabielany barszcz czerwony niezabielany barszcz czerwony niezabielany
pyzy z mięsem gotowane jeżyki drobiowe z ziołami gotowane jeżyki drobiowe z ziołami gotowane jeżyki drobiowe z ziołami
surówka żydowska ziemniaki gotowane ziemniaki gotowane ziemniaki gotowane
kompot owocowy  surówka żydowska surówka żydowska gotowana marchew z kalafiorem
  kompot owocowy kompot owocowy bez dodatku cukru kompot owocowy bez/ z cukrem
rodzaj posiłku kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00
skład posiłku mozaika drobiowa mozaika drobiowa mozaika drobiowa mozaika drobiowa
pomarańcza pomarańcza pomarańcza gotowana marchew mini
chleb pszenno- żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra chleb żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra
herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar bez cukru herbata czarna- napar bez/ z cukrem
rodzaj posiłku podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00
skład posiłku banan banan banan z jogurtem naturalnym banan z jogurtem naturalnym/banan
chleb żytni  
rolada z indyka
wartości odżywcze
wartość energetyczna 2557 kcal 2377 kcal 2380 kcal 2005/2144 kcal
białko ogółem 79,60 g 84,70 g 108,40 g 90,25/84,16 g
węglowodany ogółem, w tym cukry 377,17 g 389,75 g 351,36 g 298,54/341,14 g
169,42 g 188,48 g 112,26 g 86,84/147,51 g
tłuszcz, w tym 87,81 g 60,90 g 65,99 g 56,78/55,25 g
nasycone kw. tł. 38,17 g 27,21 g 28,17 g 30,24/29,72 g
błonnik pokarmowy 29,62 g 32,93 g 44,37 g 27,61/24,87 g
sól 8,46 g 12,57 g 12,10 g 8,35/8,17 g
alergeny:
gluten, jaja i produkty pochodne,  ryby i produkty pochodne, mleko i produkty  pochodne, seler i produkty pochodne, soja i produkty pochodne, gorczyca i pochodne, sezam

Jadłospis zapewnia wyżywienie odpowiednie do stanu zdrowia, na podstawie zaleceń opublikowanych przez ministra właściwego do spraw zdrowia, zgodnie z § 8 ust. 1 pkt 1. Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 września 2023 (Dz.U. z 2023 poz. 2021)

 

 

 

 

 

Samodzielny Publiczny
 Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku

NIP: 712 24 83 842

Regon: 431010878

ul. B.Leśmiana 4, 21-040 Świdnik

ESP: /spzozswidnik/SkrytkaESP

Zapraszamy do kontaktu

Numery telefonów do poszczególnych jednostek
organizacyjnych oraz formularz kontaktowy dostępne są w zakładce Kontakt

© 2020 Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku | Projekt i wykonanie : Cedrowa.pl