top spzoz

Jadłospis - poniedziałek

Jadłospis do pobrania: plik .pdf

Rodzaj dietyDieta ogólnaDieta lekkostrawnaDieta cukrzycowaDieta wrzodowo-wątrobowa
rodzaj posiłku Śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00
skład posiłku musli na mleku musli na mleku musli na mleku musli na mleku
jajko gotowane na twardo jajko gotowane na twardo jajko gotowane na twardo kiełbasa szynkowa
jabłko jabłko jabłko jabłko gotowane
pieczywo pszenno-żytnie, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra pieczywo żytnie, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra
herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar bez cukru herbata czarna- napar bez/ z cukrem
rodzaj posiłku obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00
skład posiłku zupa fasolowa  zupa kalafiorowo- brokułowa zupa kalafiorowo- brokułowa zupa kalafiorowo- brokułowa
gotowane kluski leniwe z masłem gotowane kluski leniwe gotowane kluski leniwe gotowana kluski leniwe
pomarańcza pomarańcza pomarańcza gotowana marchew mini
kompot owocowy kompot owocowy kompot owocowy bez cukru kompot owocowy bez/ z cukrem
rodzaj posiłku kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00
skład posiłku ser twarogowy, miód ser twarogowy, miód ser twarogowy ser twarogowy/ser twarogowy, miód
banan banan banan z jogurtem naturalnym banan z jogurtem naturalnym/ banan
pieczywo pszenno-żytnie, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra pieczywo żytnie, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra
herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar bez cukru herbata czarna- napar bez/ z cukrem
rodzaj posiłku podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00
skład posiłku serek homogenizowany Danio serek homogenizowany Danio sok warzywny sok warzywny/ serek homogenizowany Danio
pieczywo żytnie  
kiełbasa krakowska
wartości odżywcze
wartość energetyczna 2703 kcal 2547 kcal 2501 kcal 2212/2446 kcal
białko ogółem 98,39 g 87,21 g 95,30 g 92,82/90,32 g
węglowodany ogółem, w tym cukry 429,93 g 414,68 g 403,09 g 333,62/394,15 g
140,77 g 143,8 g 104,95 g 78,60/102,26 g
tłuszcz, w tym 73,46 g 66,34 g 64,18 g 63,07/63,79 g
nasycone kw. tł. 36,26 g 36,40 g 35,12 g 34,84/34,81 g
błonnik pokarmowy 33,81 g 26,05 g 35,37 g 29,43/28,95 g
sól 5,88 g 7,50 g 10,14 g 8,85/8,80 g
alergeny:
gluten, jaja i produkty pochodne,  ryby i produkty pochodne, mleko i produkty  pochodne, seler i produkty pochodne, soja i produkty pochodne, gorczyca i pochodne, sezam

Jadłospis zapewnia wyżywienie odpowiednie do stanu zdrowia, na podstawie zaleceń opublikowanych przez ministra właściwego do spraw zdrowia, zgodnie z § 8 ust. 1 pkt 1. Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 września 2023 (Dz.U. z 2023 poz. 2021)

 

 

 

 

Samodzielny Publiczny
 Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku

NIP: 712 24 83 842

Regon: 431010878

ul. B.Leśmiana 4, 21-040 Świdnik

ESP: /spzozswidnik/SkrytkaESP

Zapraszamy do kontaktu

Numery telefonów do poszczególnych jednostek
organizacyjnych oraz formularz kontaktowy dostępne są w zakładce Kontakt

© 2020 Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku | Projekt i wykonanie : Cedrowa.pl