top spzoz

Jadłospis - czwartek

Jadłospis do pobrania: plik .pdf

Rodzaj dietyDieta ogólnaDieta lekkostrawnaDieta cukrzycowaDieta wrzodowo-wątrobowa
rodzaj posiłku Śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00
skład posiłku płatki owsiane na mleku płatki owsiane na mleku płatki owsiane na mleku płatki owsiane na mleku
schab z liściem schab z liściem schab z liściem schab z liściem
jabłko jabłko jabłko jabłko gotowane
pieczywo pszenno-żytnie, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra pieczywo żytnie, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra
herbata czarna, napar z cukrem herbata czarna, napar z cukrem herbata czarna, napar bez cukru herbata czarna, napar bez/ z cukrem
rodzaj posiłku obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00
skład posiłku zupa pomidorowa z makaronem zupa pomidorowa z makaronem b/s* zupa pomidorowa z makaronem b/s* zupa pomidorowa z makaronem b/s*
filet drobiowy gotowany w sosie ziołowym filet drobiowy gotowany w sosie ziołowym filet drobiowy gotowany w sosie ziołowym filet drobiowy gotowany w sosie ziołowym
ziemniaki gotowane ziemniaki gotowane  ziemniaki gotowane ziemniaki gotowane
gotowany bukiet warzyw gotowany bukiet warzyw gotowany bukiet warzyw gotowany bukiet warzyw
kompot owocowy  kompot owocowy kompot owocowy bez cukru kompot owocowy bez./ z cukrem
rodzaj posiłku kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00
skład posiłku polędwica drobiowa polędwica drobiowa polędwica drobiowa polędwica drobiowa
pomidor pomidor pomidor pomidor
pieczywo pszenno-żytnie, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra pieczywo żytnie, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra
herbata czarna, napar z cukrem herbata czarna, napar z cukrem herbata czarna, napar bez cukru herbata czarna, napar bez/ z cukrem
rodzaj posiłku podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00
skład posiłku pączek pączek sok  sok/ pączek
pieczywo żytnie  
mozaika drobiowa
wartości odżywcze
wartość energetyczna 2580 kcal 2452 kcal 2353 kcal 2072/2457 kcal
białko ogółem 114,38 g 112,59 g 115,44 g 110,00/112,35 g
węglowodany ogółem, w tym cukry 404,35 g 385,99 g 375,66 g 315,57/388,61 g
127,26 g 124,18 g 78,54 g 57,19/107,69 g
tłuszcz, w tym 62,21 g 56,21 g 50,13 g 46,65/56,14 g
nasycone kw. tł. 32,62 g 29,23 g 25,16 g 24,24/29,26 g
błonnik pokarmowy 25,61 g 19,01 g 31,18 g 20,79/19,69 g
sól 12,42 g 11,73 g 14,01 g 11,48/11,72 g
alergeny:
gluten, jaja i produkty pochodne,  ryby i produkty pochodne, mleko i produkty  pochodne, seler i produkty pochodne, soja i produkty pochodne, gorczyca i pochodne, sezam

Jadłospis zapewnia wyżywienie odpowiednie do stanu zdrowia, na podstawie zaleceń opublikowanych przez ministra właściwego do spraw zdrowia, zgodnie z § 8 ust. 1 pkt 1. Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 września 2023 (Dz.U. z 2023 poz. 2021)

 

 

Samodzielny Publiczny
 Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku

NIP: 712 24 83 842

Regon: 431010878

ul. B.Leśmiana 4, 21-040 Świdnik

ESP: /spzozswidnik/SkrytkaESP

Zapraszamy do kontaktu

Numery telefonów do poszczególnych jednostek
organizacyjnych oraz formularz kontaktowy dostępne są w zakładce Kontakt

© 2020 Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku | Projekt i wykonanie : Cedrowa.pl