top spzoz

Jadłospis - środa

Jadłospis do pobrania: plik .pdf

Rodzaj dietyDieta ogólnaDieta lekkostrawnaDieta cukrzycowaDieta wrzodowo-wątrobowa
rodzaj posiłku śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00
skład posiłku kawa zbożowa Inka na mleku kawa zbożowa Inka na mleku kawa zbożowa Inka na mleku bez cukru kawa zbożowa Inka na mleku bez/z cukrem
dżem owocowy, miód dżem owocowy, miód serek wiejski light serek wiejski light/ dżem, miód
mandarynka mandarynka mandarynka sok warzywny
pieczywo pszenne, masło ekstra pieczywo pszenne, masło ekstra pieczywo żytnie, masło ekstra pieczywo żytnie, masło ekstra
herbata czarna, napar z cukrem herbata czarna, napar z cukrem herbata czarna, napar bez cukru herbata czarna, napar bez/ z cukrem
rodzaj posiłku obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00
skład posiłku barszcz czerwony barszcz czerwony niezabielany barszcz czerwony niezabielany barszcz czerwony niezabielany
gotowane pyzy z mięsem gotowane paluszki drobiowe z ziołami gotowane paluszki drobiowe z ziołami gotowane paluszki drobiowe z ziołami
surówka żydowska ziemniaki gotowane ziemniaki gotowane ziemniaki gotowane
kompot owocowy surówka żydowska surówka żydowska gotowana marchew mini
  kompot owocowy kompot owocowy bez cukru kompot owocowy bez/ z cukrem
rodzaj posiłku kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00
skład posiłku pasta z tuńczyka i jajek pasta z tuńczyka i jajek polędwica drobiowa polędwica drobiowa
jabłko jabłko jabłko gotowane jabłko gotowane
pieczywo pszenne, masło ekstra pieczywo pszenne, masło ekstra pieczywo żytnie, masło ekstra pieczywo żytnie, masło ekstra
herbata czarna, napar z cukrem herbata czarna, napar z cukrem herbata czarna, napar bez cukru herbata czarna, napar bez/ z cukrem
rodzaj posiłku podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00
skład posiłku jogurt owocowy jogurt owocowy mus owocowy jogurt owocowy
mozaika drobiowa
pieczywo żytnie  
wartości odżywcze
wartość energetyczna 2849 kcal 2438 kcal 2455 kcal 2013/2282 kcal
białko ogółem 82,09 g 84,67 g 112,96 g 92,42/67,84 g
węglowodany ogółem, w tym cukry 418,09 g 401,83 g 376,74 g 305,03/403,44 g
171 g 179,83 g 112,58 g 78,42/162,92 g
tłuszcz, w tym 101,08 g 61,3 g 63,19 g 53,38/67,84 g
nasycone kw. tł. 39,72 g 25,39 g 25,84 g 24,3 g
błonnik pokarmowy 31,86 g 27,69 g 38,8 g 28,22 g
sól 8,92 g 11,98 g 14,31 g 12,04 g
alergeny:
gluten, jaja i produkty pochodne,  ryby i produkty pochodne, mleko i produkty  pochodne, seler i produkty pochodne, soja i produkty pochodne, gorczyca i pochodne, sezam

Jadłospis zapewnia wyżywienie odpowiednie do stanu zdrowia, na podstawie zaleceń opublikowanych przez ministra właściwego do spraw zdrowia, zgodnie z § 8 ust. 1 pkt 1. Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 września 2023 (Dz.U. z 2023 poz. 2021)

 

Samodzielny Publiczny
 Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku

NIP: 712 24 83 842

Regon: 431010878

ul. B.Leśmiana 4, 21-040 Świdnik

ESP: /spzozswidnik/SkrytkaESP

Zapraszamy do kontaktu

Numery telefonów do poszczególnych jednostek
organizacyjnych oraz formularz kontaktowy dostępne są w zakładce Kontakt

© 2020 Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku | Projekt i wykonanie : Cedrowa.pl