top spzoz

Jadłospis - wtorek

Jadłospis do pobrania: plik .pdf

  Dieta lekkostrawnaDieta cukrzycowaDieta wrzodowo-wątrobowa
rodzaj posiłku śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00
skład posiłku szynka szynka szynka szynka
ser żółty ser twarogowy ser twarogowy ser twarogowy
mandarynka mandarynka mandarynka mandarynka
pieczywo pszenne, żytnie, masło ekstra pieczywo pszenne, masło ekstra pieczywo żytnie, masło ekstra pieczywo pszenne, masło ekstra
herbata czarna, napar z cukrem herbata czarna, napar z cukrem herbata czarna, napar bez cukru herbata czarna, napar bez/ z cukrem
rodzaj posiłku obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00
skład posiłku rosół z makaronem rosół z makaronem rosół z makaronem rosół z makaronem
drobiowy filet gotowany w sosie drobiowy filet gotowany w sosie drobiowy filet gotowany w sosie drobiowy filet gotowany w sosie
ryż biały gotowany ryż biały gotowany ryż brązowy gotowany ryż biały gotowany
marchew mini gotowana marchew mini gotowana marchew mini gotowana marchew mini gotowany
kompot owocowy kompot owocowy kompot owocowy kompot owocowy bez/ z cukrem
rodzaj posiłku kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00
skład posiłku rolada z indyka rolada z indyka rolada z indyka rolada z indyka
jabłko  jabłko jabłko jabłko gotowane
pieczywo pszenne, żytnie, masło ekstra pieczywo pszenne, masło ekstra pieczywo żytnie, masło ekstra pieczywo pszenne, masło ekstra
herbata czarna, napar z cukrem herbata czarna, napar z cukrem herbata czarna, napar bez cukru herbata czarna, napar bez/ z cukrem
rodzaj posiłku podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00
skład posiłku ciastka ciastka jogurt naturalny jogurt naturalny/ciastka
pieczywo żytnie  
szynka drobiowa
wartości odżywcze
wartość energetyczna 2957 kcal 2495 kcal 2332 kcal 2340/2500 kcal
białko ogółem 126,17 g 109,81 g 181,31 g 109,75 g
węglowodany ogółem, w tym cukry 457,46 g 389,56 g 357,92 g 351,00/392,18 g
112,32 g 112,27 g 64,63 g 53,77/95,78 g
tłuszcz, w tym 74,58 g 60,47 g 55,57 g 60,83 g
nasycone kw. tł. 34,2 g 27,72 g 26,60 g 27,77 g
błonnik pokarmowy 31,74 g 19,6 g 35,32 g 20,93 g
sól 15,13 g 14,2 g 16,79 g 14,19 g
alergeny:
gluten, jaja i produkty pochodne,  ryby i produkty pochodne, mleko i produkty  pochodne, seler i produkty pochodne, soja i produkty pochodne, gorczyca i pochodne, sezam

Jadłospis zapewnia wyżywienie odpowiednie do stanu zdrowia, na podstawie zaleceń opublikowanych przez ministra właściwego do spraw zdrowia, zgodnie z § 8 ust. 1 pkt 1. Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 września 2023 (Dz.U. z 2023 poz. 2021)

 

Samodzielny Publiczny
 Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku

NIP: 712 24 83 842

Regon: 431010878

ul. B.Leśmiana 4, 21-040 Świdnik

ESP: /spzozswidnik/SkrytkaESP

Zapraszamy do kontaktu

Numery telefonów do poszczególnych jednostek
organizacyjnych oraz formularz kontaktowy dostępne są w zakładce Kontakt

© 2020 Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku | Projekt i wykonanie : Cedrowa.pl