top spzoz

Jadłospis - poniedzialek

Jadłospis do pobrania: plik .pdf

  Dieta lekkostrawnaDieta cukrzycowaDieta wrzodowo-wątrobowa
rodzaj posiłku śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00
skład posiłku schab z liściem schab z liściem schab z liściem schab z liściem
ser twarogowy ser twarogowy ser twarogowy ser twarogowy
pomidor pomidor pomidor pomidor
pieczywo pszenne, żytnie, masło ekstra pieczywo pszenne, żytnie, masło ekstra pieczywo żytnie, masło ekstra pieczywo pszenne, masło ekstra
herbata czarna, napar z cukrem herbata czarna, napar z cukrem herbata czarna, napar bez cukru herbata czarna, napar bez/ z cukrem
rodzaj posiłku obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00
skład posiłku zupa pomidorowa z makaronem zupa pomidorowa z makaronem  zupa pomidorowa z makaronem zupa pomidorowa z makaronem
schab gotowany w sosie ziołowym schab gotowany w sosie ziołowym schab gotowany w sosie ziołowym schab gotowany w sosie ziołowym
ziemniaki gotowane ziemniaki gotowane ziemniaki gotowane ziemniaki gotowane
gotowany bukiet warzyw gotowany bukiet warzyw gotowany bukiet warzyw gotowany bukiet warzyw
kompot owocowy kompot owocowy kompot owocowy bez cukru kompot owocowy bez/ z cukrem
rodzaj posiłku kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00
skład posiłku polędwica sopocka polędwica sopocka polędwica sopocka polędwica sopocka
ser topiony babka piaskowa, miód serek wiejski light serek wiejski light/babka piaskowa, miód
babka piaskowa pieczywo pszenne, żytnie, masło ekstra pieczywo żytnie, masło ekstra pieczywo pszenne, masło ekstra
pieczywo pszenne, żytnie, masło ekstra herbata czarna, napar z cukrem herbata czarna, napar bez cukru herbata czarna, napar bez/ z cukrem
herbata czarna, napar z cukrem      
rodzaj posiłku podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00
skład posiłku sok warzywny sok warzywny sok warzywny sok warzywny
pieczywo żytnie  
polędwica drobiowa
wartości odżywcze
wartość energetyczna 2777 kcal 2348 kcal 2320 kcal 2031/2298 kcal
białko ogółem 135,06 g 116,81 g 146,15 g 138,8/116,81 g
węglowodany ogółem, w tym cukry 405,69 g 352,71 g 332,73 g 270,07/340,21 g
105,01 g 102,83 g 51,43 g 46,57/90,33 g
tłuszcz, w tym 73,18 g 56,9 g 50,77 g 47,91/56,9 g
nasycone kw. tł. 38,83 g 30,88 g 26,63 g 25,48/30,88 g
błonnik pokarmowy 29,11 g 16,97 g 28,16 g 17,09 g
sól 11,79 g 11,56 g 13,13 g 11,49 g
alergeny:
gluten, jaja i produkty pochodne,  ryby i produkty pochodne, mleko i produkty  pochodne, seler i produkty pochodne, soja i produkty pochodne, gorczyca i pochodne, sezam

Jadłospis zapewnia wyżywienie odpowiednie do stanu zdrowia, na podstawie zaleceń opublikowanych przez ministra właściwego do spraw zdrowia, zgodnie z § 8 ust. 1 pkt 1. Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 września 2023 (Dz.U. z 2023 poz. 2021)

 

Samodzielny Publiczny
 Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku

NIP: 712 24 83 842

Regon: 431010878

ul. B.Leśmiana 4, 21-040 Świdnik

ESP: /spzozswidnik/SkrytkaESP

Zapraszamy do kontaktu

Numery telefonów do poszczególnych jednostek
organizacyjnych oraz formularz kontaktowy dostępne są w zakładce Kontakt

© 2020 Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku | Projekt i wykonanie : Cedrowa.pl