top spzoz

Jadłospis - wtorek

Jadłospis do pobrania: plik .pdf

Rodzaj dietyDieta ogólnaDieta lekkostrawnaDieta cukrzycowaDieta wrzodowo-wątrobowa
rodzaj posiłku śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00
skład posiłku płatki owsiane na mleku płatki owsiane na mleku płatki owsiane na mleku płatki owsiane na mleku
ser topiony polędwica polędwica polędwica
mandarynka mandarynka mandarynka kalafior gotowany
pieczywo pszenne, żytnie, masło ekstra pieczywo pszenne, masło ekstra pieczywo żytnie, masło ekstra pieczywo pszenne, masło ekstra
herbata czarna, napar z cukrem herbata czarna, napar z cukrem herbata czarna, napar bez cukru herbata czarna, napar bez/ z cukrem
rodzaj posiłku obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00
skład posiłku rosół z makaronem rosół z makaronem rosół z makaronem rosół z makaronem
smażone udko panierowane udko gotowane w sosie ziołowym udko gotowane w sosie ziołowym udko gotowane w sosie ziołowym
ryż biały gotowany ryż biały gotowany ryż brązowy gotowany ryż biały gotowany
gotowana marchew z groszkiem gotowana marchew z groszkiem gotowana marchew z groszkiem gotowana marchew z groszkiem
kompot owocowy kompot owocowy kompot owocowy bez cukru kompot owocowy bez/ z cukrem
rodzaj posiłku kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00
skład posiłku pasta z jajek i wędliny pasta z jajek i wędliny pasta z jajek i wędliny kiełbasa krakowska
jabłko jabłko jabłko jabłko gotowane
pieczywo pszenne, żytnie, masło ekstra pieczywo pszenne, masło ekstra pieczywo żytnie, masło ekstra pieczywo pszenne, masło ekstra
herbata czarna, napar z cukrem herbata czarna, napar z cukrem herbata czarna, napar bez cukru herbata czarna, napar bez/ z cukrem
rodzaj posiłku podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00
skład posiłku ciastka ciastka sok warzywny ciastka
pieczywo żytnie  
kiełbasa krakowska
wartości odżywcze
wartość energetyczna 3237 kcal 2859 kcal 2770 kcal 2584/2744 kcal
białko ogółem 115,84 g 113,42 g 118,79 g 115,41 g
węglowodany ogółem, w tym cukry 442,86 g 399,77 g 386,29 g 359,61/400,79 g
116,71 g 121,62 g 80,48 g 59,17/101,18 g
tłuszcz, w tym 116,58 g 94,63 g 91,31 g 81,89 g
nasycone kw. tł. 51,22 g 44,49 g 43,23 g 37,93 g
błonnik pokarmowy 30,78 g 19,93 g 37,41 g 22,63 g
sól 9,11 g 8,61 g 11,3 g 9,63 g
alergeny:
gluten, jaja i produkty pochodne,  ryby i produkty pochodne, mleko i produkty  pochodne, seler i produkty pochodne, soja i produkty pochodne, gorczyca i pochodne, sezam

Jadłospis zapewnia wyżywienie odpowiednie do stanu zdrowia, na podstawie zaleceń opublikowanych przez ministra właściwego do spraw zdrowia, zgodnie z § 8 ust. 1 pkt 1. Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 września 2023 (Dz.U. z 2023 poz. 2021)

 

 

 

Samodzielny Publiczny
 Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku

NIP: 712 24 83 842

Regon: 431010878

ul. B.Leśmiana 4, 21-040 Świdnik

ESP: /spzozswidnik/SkrytkaESP

Zapraszamy do kontaktu

Numery telefonów do poszczególnych jednostek
organizacyjnych oraz formularz kontaktowy dostępne są w zakładce Kontakt

© 2020 Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku | Projekt i wykonanie : Cedrowa.pl