top spzoz

Jadłospis - niedziela

Jadłospis do pobrania: plik .pdf

Rodzaj dietyDieta ogólnaDieta lekkostrawnaDieta cukrzycowaDieta wrzodowo-wątrobowa
rodzaj posiłku śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00
skład posiłku kiełbasa krakowska kiełbasa krakowska kiełbasa krakowska kiełbasa krakowska
gruszka gruszka gruszka gruszka
pieczywo pszenne, żytnie, masło ekstra pieczywo pszenne, masło ekstra pieczywo żytnie, masło ekstra pieczywo pszenne, masło ekstra
herbata czarna herbata czarna herbata czarna bez cukru herbata czarna bez/z cukru
rodzaj posiłku obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00
skład posiłku krupnik z kaszy jęczmiennej krupnik z kaszy jęczmiennej krupnik z kaszy jęczmiennej krupnik z kaszy jęczmiennej
smażony kotlet mielony gotowany zraz drobiowy w sosie gotowany zraz drobiowy w sosie gotowany zraz drobiowy w sosie
ziemniaki gotowane ziemniaki gotowane ziemniaki gotowane ziemniaki gotowane
surówka z marchwi surówka z marchwi surówka z marchwi surówka z marchwi
kompot owocowy kompot owocowy kompot owocowy bez cukru kompot owocowy bez/z cukrem
rodzaj posiłku kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00
skład posiłku rolada z indyka rolada z indyka rolada z indyka rolada z indyka
pomidor pomidor pomidor jabłko gotowane
pieczywo pszenne, żytnie, masło ekstra pieczywo pszenne, masło ekstra pieczywo żytnie, masło ekstra pieczywo pszenne, masło ekstra
herbata czarna herbata czarna herbata czarna bez cukru herbata czarna bez/z cukru
rodzaj posiłku podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00
skład posiłku herbatniki herbatniki sok owocowy herbatniki
pieczywo żytnie  
mozaika drobiowa
wartości odżywcze
wartość energetyczna 2669 kcal 2156 kcal 2141 kcal 2028/2188 kcal
białko ogółem 93,46 g 77,33 g 81,51 g 77,65 g
węglowodany ogółem, w tym cukry 425,18 g 375,46 g 378,64 g 341,74/382,92 g
123,45 g 120,54 g 85,14 g 78,37/120,38 g
tłuszcz, w tym 68,74 g 44,88 g 41,72 g 45,31/44,88 g
nasycone kw. tł. 27,03 g 21,08 g 20,86 g 21,13 g
błonnik pokarmowy 37,77 g 24,65 g 35,72 g 26,1/25,45 g
sól 19,07 g 14,62 g 17 g 14,59 g
alergeny:
gluten, jaja i produkty pochodne,  ryby i produkty pochodne, mleko i produkty  pochodne, seler i produkty pochodne, soja i produkty pochodne, gorczyca i pochodne, sezam

Jadłospis zapewnia wyżywienie odpowiednie do stanu zdrowia, na podstawie zaleceń opublikowanych przez ministra właściwego do spraw zdrowia, zgodnie z § 8 ust. 1 pkt 1. Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 września 2023 (Dz.U. z 2023 poz. 2021)

Samodzielny Publiczny
 Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku

NIP: 712 24 83 842

Regon: 431010878

ul. B.Leśmiana 4, 21-040 Świdnik

ESP: /spzozswidnik/SkrytkaESP

Zapraszamy do kontaktu

Numery telefonów do poszczególnych jednostek
organizacyjnych oraz formularz kontaktowy dostępne są w zakładce Kontakt

© 2020 Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku | Projekt i wykonanie : Cedrowa.pl