top spzoz

Jadłospis - wtorek

Jadłospis do pobrania: plik .pdf

Rodzaj dietyDieta ogólnaDieta lekkostrawnaDieta cukrzycowaDieta wrzodowo-wątrobowa
rodzaj posiłku śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00
skład posiłku musli na mleku musli na mleku musli na mleku musli na mleku
ser żółty kiełbasa krakowska kiełbasa krakowska kiełbasa krakowska
banan banan banan banan
pieczywo pszenne, żytnie, masło ekstra pieczywo pszenne, masło ekstra pieczywo żytnie, masło ekstra pieczywo pszenne, masło ekstra
herbata czarna herbata czarna herbata czarna bez cukru herbata czarna bez/z cukrem
rodzaj posiłku obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00
skład posiłku  rosół z makaronem rosół z makaronem rosół z makaronem rosół z makaronem
smażone udko panierowane  gotowane udko w sosie ziołowym gotowane udko w sosie ziołowym gotowane udko w sosie ziołowym
ryż biały gotowany ryż biały gotowany ryż brązowy gotowany ryż biały gotowany
surówka z czerwonej kapusty surówka z czerwonej kapusty surówka z czerwonej kapusty surówka z czerwonej kapusty
kompot owocowy kompot owocowy kompot owocowy bez cukru kompot owocowy bez cukru
rodzaj posiłku kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00
skład posiłku rolada z indyka  rolada z indyka rolada z indyka rolada z indyka
ogórek zielony świeży jabłko jabłko jabłko
pieczywo pszenne, żytnie, masło ekstra pieczywo pszenne, masło ekstra pieczywo żytnie, masło ekstra pieczywo pszenne, masło ekstra
herbata czarna herbata czarna herbata czarna bez cukru herbata czarna
rodzaj posiłku podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00
skład posiłku mus owocowy mus owocowy mus owocowy mus owocowy
pieczywo żytnie  
polędwica drobiowa
wartości odżywcze
wartość energetyczna 2998 kcal 2710 kcal 3084 kcal 2543 kcal
białko ogółem 124,06 g 112,68 g 129,52 g 109,56 g
węglowodany ogółem, w tym cukry 409,27 g 385,8 g 444,38 g 351,79 g
114,01 g 128,67 g 101,99 g 107,21 g
tłuszcz, w tym 100,65 g 82,56 g 95,78 g 81.93 g
nasycone kw. tł. 40,89 g 33,93 g 35,66 g 33,88 g
błonnik pokarmowy 28,61 g 27,93 g 42,03 g 17,22 g
sól 11,94 g 10,47 g 14,49 g 10,55 g
alergeny:
gluten, jaja i produkty pochodne,  ryby i produkty pochodne, mleko i produkty  pochodne, seler i produkty pochodne, soja i produkty pochodne, gorczyca i pochodne, sezam

Jadłospis zapewnia wyżywienie odpowiednie do stanu zdrowia, na podstawie zaleceń opublikowanych przez ministra właściwego do spraw zdrowia, zgodnie z § 8 ust. 1 pkt 1. Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 września 2023 (Dz.U. z 2023 poz. 2021)

 

Samodzielny Publiczny
 Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku

NIP: 712 24 83 842

Regon: 431010878

ul. B.Leśmiana 4, 21-040 Świdnik

ESP: /spzozswidnik/SkrytkaESP

Zapraszamy do kontaktu

Numery telefonów do poszczególnych jednostek
organizacyjnych oraz formularz kontaktowy dostępne są w zakładce Kontakt

© 2020 Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku | Projekt i wykonanie : Cedrowa.pl