top spzoz

Jadłospis - piątek

Jadłospis do pobrania: plik .pdf

Rodzaj dietyDieta ogólnaDieta lekkostrawnaDieta cukrzycowaDieta wrzodowo-wątrobowa
rodzaj posiłku śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00
skład posiłku płatki jęczmienne na mleku płatki jęczmienne na mleku płatki jęczmienne na mleku płatki jęczmienne na mleku
ser twarogowy ser twarogowy ser twarogowy ser twarogowy
banan banan banan banan
pieczywo pszenne, żytnie, masło ekstra pieczywo pszenne, masło ekstra pieczywo żytnie, masło ekstra pieczywo pszenne, masło ekstra
herbata czarna herbata czarna herbata czarna bez cukru herbata czarna z/bez cukru
rodzaj posiłku obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00
skład posiłku zupa ogórkowa pomidorowa drwala pomidorowa drwala pomidorowa drwala
gotowane pierogi wiejskie ze śmietaną ryż z sosem jabłkowym ryż z sosem jabłkowym ryż z sosem jabłkowym
kompot owocowy gruszka gruszka gruszka
  kompot owocowy kompot owocowy bez cukru kompot owocowy z/bez cukru
rodzaj posiłku kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00
skład posiłku sałatka jarzynowa szynka drobiowa szynka drobiowa  szynka drobiowa
szynka drobiowa pomidor pomidor  pomidor
pieczywo pszenne, żytnie, masło ekstra pieczywo pszenne, masło ekstra pieczywo żytnie, masło ekstra pieczywo pszenne, masło ekstra
herbata czarna herbata czarna herbata czarna bez cukru herbata czarna z/bez cukru
rodzaj posiłku podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00
skład posiłku drożdżówka drożdżówka mus owocowy drożdżówka
jogurt naturalny
pieczywo żytnie  
wartości odżywcze
wartość energetyczna 2990 kcal 2450 kcal 2496 kcal 2402 kcal
białko ogółem 106,59 g 86,45 g 83,67 g 86,75 g
węglowodany ogółem, w tym cukry 460,97 g 353,84 g 372,35 g 340,54 g
124,4 g 142,0 g 121,84 g 126,97 g
tłuszcz, w tym 85,44 g 82,11 g 82,51 g 82,58 g
nasycone kw. tł. 42,04 g 38,72 g 38,92 g 38,75 g
błonnik pokarmowy 32,73 g 20,49 g 31,83 g 21,58 g
sól 9,4 g 7,56 g 9,41 g 7,56 g
alergeny:
gluten, jaja i produkty pochodne,  ryby i produkty pochodne, mleko i produkty  pochodne, seler i produkty pochodne, soja i produkty pochodne, gorczyca i pochodne, sezam

 

Jadłospis zapewnia wyżywienie odpowiednie do stanu zdrowia, na podstawie zaleceń opublikowanych przez ministra właściwego do spraw zdrowia, zgodnie z § 8 ust. 1 pkt 1. Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 września 2023 (Dz.U. z 2023 poz. 2021)

Samodzielny Publiczny
 Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku

NIP: 712 24 83 842

Regon: 431010878

ul. B.Leśmiana 4, 21-040 Świdnik

ESP: /spzozswidnik/SkrytkaESP

Zapraszamy do kontaktu

Numery telefonów do poszczególnych jednostek
organizacyjnych oraz formularz kontaktowy dostępne są w zakładce Kontakt

© 2020 Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku | Projekt i wykonanie : Cedrowa.pl