top spzoz

Jadłospis - sobota

Jadłospis do pobrania: plik .pdf

Rodzaj dietyDieta ogólnaDieta lekkostrawnaDieta cukrzycowaDieta wrzodowo-wątrobowa
rodzaj posiłku śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00
skład posiłku szynka szynka szynka szynka
banan banan banan banan
pieczywo pszenne, żytnie, masło ekstra pieczywo pszenne, masło ekstra pieczywo żytnie, masło ekstra pieczywo pszenne, masło ekstra
herbata czarna herbata czarna herbata czarna bez cukru herbata czarna
rodzaj posiłku obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00
skład posiłku zupa kalafiorowa zupa kalafiorowa zupa kalafiorowa zupa kalafiorowa
gulasz wieprzowo-warzywny gulasz drobiowo-warzywny gulasz drobiowo-warzywny gulasz drobiowo-warzywny
kasza jęczmienna kasza jęczmienna kasza jęczmienna kasza jęczmienna
sałata z olejem sałata z olejem sałata z olejem sałata z olejem
kompot owocowy kompot owocowy kompot owocowy bez cukru kompot owocowy
rodzaj posiłku kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00
skład posiłku mozaika drobiowa mozaika drobiowa mozaika drobiowa mozaika drobiowa
jabłko jabłko jabłko jabłko
pieczywo pszenne, żytnie, masło ekstra pieczywo pszenne, masło ekstra pieczywo żytnie, masło ekstra pieczywo pszenne, masło ekstra
herbata czarna herbata czarna herbata czarna bez cukru herbata czarna
rodzaj posiłku podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00
skład posiłku jogurt owocowy jogurt owocowy jogurt grecki jogurt owocowy
pieczywo żytnie  
polędwica drobiowa
wartości odżywcze
wartość energetyczna 2787 kcal 2106 kcal 2255 kcal 2106 kcal
białko ogółem 93,74 g 80,28 g 95,1 g 80,28 g
węglowodany ogółem, w tym cukry 419,72 g 338,08 g 354,39 g 338,08 g
108,31 g 106,2 g 66,96 g 106,2 g
tłuszcz, w tym 88,14 g 54,3 g 58,8 g 54,3 g
nasycone kw. tł. 27,97 g 21,46 g 22,89 g 21,46 g
błonnik pokarmowy 36,6 g 23,85 g 35,58 g 23,85 g
sól 12,81 g 12,58 g 14,92 g 12,58 g
alergeny:
gluten, jaja i produkty pochodne,  ryby i produkty pochodne, mleko i produkty  pochodne, seler i produkty pochodne, soja i produkty pochodne, gorczyca i pochodne, sezam

Jadłospis zapewnia wyżywienie odpowiednie do stanu zdrowia, na podstawie zaleceń opublikowanych przez ministra właściwego do spraw zdrowia, zgodnie z § 8 ust. 1 pkt 1. Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 września 2023 (Dz.U. z 2023 poz. 2021)

Samodzielny Publiczny
 Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku

NIP: 712 24 83 842

Regon: 431010878

ul. B.Leśmiana 4, 21-040 Świdnik

ESP: /spzozswidnik/SkrytkaESP

Zapraszamy do kontaktu

Numery telefonów do poszczególnych jednostek
organizacyjnych oraz formularz kontaktowy dostępne są w zakładce Kontakt

© 2020 Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku | Projekt i wykonanie : Cedrowa.pl