top spzoz

Jadłospis - piątek

Jadłospis do pobrania: plik .pdf

Rodzaj dietyDieta ogólnaDieta lekkostrawnaDieta cukrzycowaDieta wrzodowo-wątrobowa
rodzaj posiłku śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00
skład posiłku kasza jaglana na mleku kasza jaglana na mleku kasza jaglana na mleku kasza jaglana na mleku
ser twarogowy ser twarogowy ser twarogowy ser twarogowy
śliwki śliwki śliwki śliwki
pieczywo pszenne, masło ekstra pieczywo pszenne, masło ekstra pieczywo żytnie, masło ekstra pieczywo pszenne, masło ekstra
herbata czarna herbata czarna herbata czarna bez cukru herbata czarna
rodzaj posiłku obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00
skład posiłku kapuśniak zacierka zacierka zacierka
pierogi wiejskie ze śmietaną ryba gotowana ryba gotowana ryba gotowana
kompot owocowy ziemniaki gotowane ziemniaki gotowane ziemniaki gotowane
  surówka z selera surówka z selera surówka z selera
  kompot owocowy kompot owocowy bez cukru kompot owocowy
rodzaj posiłku kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00
skład posiłku sałatka jarzynowa rolada z indyka rolada z indyka rolada z indyka
rolada z indyka sałata sałata jabłko gotowane
pieczywo pszenne, masło ekstra pieczywo pszenne, masło ekstra pieczywo żytnie, masło ekstra pieczywo pszenne, masło ekstra
herbata czarna herbata czarna herbata czarna bez cukru herbata czarna
rodzaj posiłku podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00
skład posiłku jogurt grecki jogurt grecki jogurt grecki jogurt grecki
pieczywo żytnie
mozaika drobiowa
wartości odżywcze
wartość energetyczna 2442 kcal 2087 kcal 2160 kcal 2172 kcal
białko ogółem 95,44 g 98,93 g 101,77 g 98,95 g
węglowodany ogółem, w tym cukry 331,46 g 314,75 g 297,13 g 337,07 g
98,94 g 110,34 g 70,88 110,04 g
tłuszcz, w tym 86,63 g 53,84 g 69,35 g 54,39 g
nasycone kw. tł. 40,31 g 28,49 g 37,54 g 28,58 g
błonnik pokarmowy 22,52 g 25,16 g 28,96 g 28,82 g
sól 9,78 g 5,09 g 6,59 g 5,09 g
alergeny:
gluten, jaja i produkty pochodne,  ryby i produkty pochodne, mleko i produkty  pochodne, seler i produkty pochodne, soja i produkty pochodne, gorczyca i pochodne, sezam

Jadłospis zapewnia wyżywienie odpowiednie do stanu zdrowia, na podstawie zaleceń opublikowanych przez ministra właściwego do spraw zdrowia, zgodnie z § 8 ust. 1 pkt 1. Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 25 września 2023 (Dz.U. z 2023 poz. 2001)

Samodzielny Publiczny
 Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku

NIP: 712 24 83 842

Regon: 431010878

ul. B.Leśmiana 4, 21-040 Świdnik

ESP: /spzozswidnik/SkrytkaESP

Zapraszamy do kontaktu

Numery telefonów do poszczególnych jednostek
organizacyjnych oraz formularz kontaktowy dostępne są w zakładce Kontakt

© 2020 Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku | Projekt i wykonanie : Cedrowa.pl