top spzoz

Jadłospis - poniedziałek

Jadłospis do pobrania: plik .pdf

Rodzaj dietyDieta podstawowaDieta łatwostrawnaDieta cukrzycowaDieta wrzodowa/wątrobowa
rodzaj posiłku śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00
skład posiłku ryż gotowany na mleku ryż gotowany na mleku zupa bezmleczna ryż gotowany na mleku
mozaika drobiowa mozaika drobiowa mozaika drobiowa mozaika drobiowa
papryka ogórek kiszony ogórek kiszony gotowana marchew mini
chleb pszenno- żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra chleb żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra
herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar bez dodatku cukru herbata czarna- napar bez/z cukrem
rodzaj posiłku obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00
skład posiłku zupa ogórkowa zupa koperkowa niezabielana zupa koperkowa niezabielana zupa koperkowa niezabielana
gotowane pierogi z kaszą gryczaną i serem
twarogowym ze śmietaną
gotowany biały makaron z serem twarogowym gotowany brązowy makaron z serem
twarogowym
gotowany biały makaron z serem twarogowym
kompot owocowy kompot owocowy kompot owocowy bez dodatku cukru kompot owocowy bez/ z cukrem
rodzaj posiłku kolacja 17:00- 18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 Kolacja 17:00-18:00
skład posiłku szynka wieprzowa szynka wieprzowa szynka wieprzowa szynka wieprzowa
jabłko jabłko jabłko jabłko
chleb pszenno- żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra chleb żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra
herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar bez dodatku cukru herbata czarna- napar bez/z cukrem
rodzaj posiłku podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 Podwieczorek 20:00-  22:00
skład posiłku biszkopty biszkopty mus owocowy biszkopty
chleb żytni
polędwica sopocka
wartość odżywcza
wartość energetyczna 2447 kcal 2375 kcal 2409 kcal 2240/ 2400 kcal
białko ogółem 79,69 g 83,47 g 98,67 g 84,39/ 84,22 g
węglowodany ogółem, w tym
cukry
391,99 g 370,40 g 355,73 g 336,32/ 377,50 g
104,39 g 99,43 g 42,30 g 62,82/ 104,86 g
tłuszcz, w tym 67,65 g 66,42 g 68,93 g 66,89/ 66,46 g
nasycone kw. tł. 35,70 g 34,00 g 33,69 g 34,02/ 34,00 g
błonnik pokarmowy 23,57 g 18,51 g 46,61 g 21,80/ 21,15 g
sól 9,83 g 7,37 g 6,45 g 7,51 g
alergeny:
gluten, jaja i produkty pochodne,  ryby i produkty pochodne, mleko i produkty  pochodne, seler i produkty pochodne, soja i produkty pochodne, gorczyca i pochodne, sezam

Jadłospis zapewnia wyżywienie odpowiednie do stanu zdrowia, na podstawie zaleceń opublikowanych przez ministra właściwego do spraw zdrowia, zgodnie z § 8 ust. 1 pkt 1. Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 września 2023 (Dz.U. z 2023 poz. 2021)

Samodzielny Publiczny
 Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku

NIP: 712 24 83 842

Regon: 431010878

ul. B.Leśmiana 4, 21-040 Świdnik

ESP: /spzozswidnik/SkrytkaESP

Zapraszamy do kontaktu

Numery telefonów do poszczególnych jednostek
organizacyjnych oraz formularz kontaktowy dostępne są w zakładce Kontakt

© 2020 Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku | Projekt i wykonanie : Cedrowa.pl