top spzoz

Jadłospis - piątek

Jadłospis do pobrania: plik .pdf

Rodzaj dietyDieta podstawowaDieta łatwostrawnaDieta cukrzycowaDieta wrzodowa/wątrobowa
rodzaj posiłku śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00
skład posiłku płatki kukurydziane z mlekiem płatki kukurydziane z mlekiem zupa bezmleczna płatki kukurydziane z mlekiem
twarożek naturalny twarożek naturalny twarożek naturalny twarożek naturalny
sałata masłowa sałata masłowa sałata masłowa sałata masłowa
chleb pszenno- żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra chleb żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra
herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar bez dodatku cukru herbata czarna- napar z bez/ cukrem
rodzaj posiłku obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00
skład posiłku zupa fasolowa zupa z fasolki szparagowej niezabielana zupa z fasolki szparagowej niezabielana zupa z fasolki szparagowej niezabielana
smażony kotlet rybny gotowany pulpet rybny gotowany pulpet rybny gotowany pulpet rybny
ziemniaki gotowane ziemniaki gotowane ziemniaki gotowane ziemniaki gotowane
surówka z kapusty pekińskiej z olejem
rzepakowym
surówka z kapusty pekińskiej z olejem
rzepakowym
surówka z kapusty pekińskiej z olejem
rzepakowym
surówka z kapusty pekińskiej z olejem
rzepakowym
kompot owocowy kompot owocowy kompot owocowy bez dodatku cukru kompot owocowy bez/ z cukrem
rodzaj posiłku kolacja 17:00- 18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 Kolacja 17:00-18:00
skład posiłku rolada z indyka rolada z indyka rolada z indyka rolada z indyka
jabłko jabłko jabłko jabłko
chleb pszenno- żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra chleb żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra
herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar bez dodatku cukru herbata czarna- napar z bez/ cukrem
rodzaj posiłku podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 Podwieczorek 20:00-  22:00
skład posiłku serek homogenizowany waniliowy serek homogenizowany waniliowy sok warzywny serek homogenizowany waniliowy
chleb żytni
polędwica sopocka
wartość odżywcza
wartość energetyczna 2481 kcal 2223 kcal 2223 kcal 2063/ 2223 kcal
białko ogółem 109,29 g 90,12 g 100,70 g 90,30/ 90,12 g
węglowodany ogółem, w tym
cukry
370,81 g 337,24 g 338,55 g 296,06/ 337,24 g
122,13 g 122,98 g 71,98 g 80,97/ 122,98 g
tłuszcz, w tym 71,89 g 63,21 g 57,73 g 63,64/ 63,21 g
nasycone kw. tł. 29,34 g 29,36 g 23,76 g 29,38/ 29,36 g
błonnik pokarmowy 34,73 g 24,86 g 45,52 g 25,51/ 24,86 g
sól 12,29 g 16,51 g 16,04 g 16,51 g
alergeny:
gluten, jaja i produkty pochodne,  ryby i produkty pochodne, mleko i produkty  pochodne, seler i produkty pochodne, soja i produkty pochodne, gorczyca i pochodne, sezam

Jadłospis zapewnia wyżywienie odpowiednie do stanu zdrowia, na podstawie zaleceń opublikowanych przez ministra właściwego do spraw zdrowia, zgodnie z § 8 ust. 1 pkt 1. Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 września 2023 (Dz.U. z 2023 poz. 2021)

Samodzielny Publiczny
 Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku

NIP: 712 24 83 842

Regon: 431010878

ul. B.Leśmiana 4, 21-040 Świdnik

ESP: /spzozswidnik/SkrytkaESP

Zapraszamy do kontaktu

Numery telefonów do poszczególnych jednostek
organizacyjnych oraz formularz kontaktowy dostępne są w zakładce Kontakt

© 2020 Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku | Projekt i wykonanie : Cedrowa.pl