top spzoz

Jadłospis - poniedziałek

Jadłospis do pobrania: plik .pdf

Rodzaj dietyDieta ogólnaDieta lekkostrawnaDieta cukrzycowaDieta wrzodowa/wątrobowa
rodzaj posiłku śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00
skład posiłku ryż gotowany na mleku ryż gotowany na mleku zupa bezmleczna ryż gotowany na mleku
ser twarogowy, miód naturalny ser twarogowy, miód naturalny ser twarogowy ser twarogowy, miód naturalny
jabłko jabłko jabłko jabłko
chleb pszenno- żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra chleb żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra
herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar bez dodatku cukru herbata czarna- napar bez/ z cukrem
rodzaj posiłku obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00
skład posiłku zupa z grochu łupanego zupa z zielonego groszku niezabielana zupa z zielonego groszku niezabielana zupa z zielonego groszku niezabielana
gotowane kopytka gotowane kopytka gotowane kopytka gotowane kopytka
surówka z ogórka kiszonego surówka z ogórka kiszonego surówka z ogórka kiszonego surówka z ogórka kiszonego
kompot owocowy kompot owocowy kompot owocowy bez dodatku cukru kompot owocowy bez/ z cukrem
rodzaj posiłku kolacja 17:00- 18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00
skład posiłku kiełbasa krakowska kiełbasa krakowska kiełbasa krakowska kiełbasa krakowska
papryka sałata masłowa sałata masłowa sałata masłowa
chleb pszenno- żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra chleb żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra
herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar bez dodatku cukru herbata czarna- napar bez/ z cukrem
rodzaj posiłku podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 Podwieczorek 20:00-  22:00
skład posiłku bułka maślana bułka maślana mus owocowy bułka maślana
chleb żytni  
mozaika drobiowa
wartość odżywcza 
wartość energetyczna 2720 kcal 2473 kcal 2451 kcal 2313/ 2473 kcal
białko ogółem 98,24 g 84,82 g 96,79 g 85,00/ 84,82 g
węglowodany ogółem, w tym cukry 414,11 g 379,19 g 359,10 g 338,01/ 379,19 g
113,90 g 111,49 g 53,99 g 69,48/ 111,49 g
tłuszcz, w tym 81,83 g 74,20 g 74,60 g 74,63/ 74,20 g
nasycone kw. tł. 33,31 g 33,36 g 29,98 g 33,38/ 33,36 g
błonnik pokarmowy 32,10 g 23,22 g 42,94 g 23,87/ 23,22 g
sól 14,09 g 12,50 g 10,38 g 12,50 g
alergeny:
gluten, jaja i produkty pochodne,  ryby i produkty pochodne, mleko i produkty  pochodne, seler i produkty pochodne, soja i produkty pochodne, gorczyca i pochodne, sezam

Jadłospis zapewnia wyżywienie odpowiednie do stanu zdrowia, na podstawie zaleceń opublikowanych przez ministra właściwego do spraw zdrowia, zgodnie z § 8 ust. 1 pkt 1. Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 września 2023 (Dz.U. z 2023 poz. 2021)

Samodzielny Publiczny
 Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku

NIP: 712 24 83 842

Regon: 431010878

ul. B.Leśmiana 4, 21-040 Świdnik

ESP: /spzozswidnik/SkrytkaESP

Zapraszamy do kontaktu

Numery telefonów do poszczególnych jednostek
organizacyjnych oraz formularz kontaktowy dostępne są w zakładce Kontakt

© 2020 Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku | Projekt i wykonanie : Cedrowa.pl