top spzoz

Jadłospis - środa

Jadłospis do pobrania: plik .pdf

Rodzaj dietyDieta ogólnaDieta lekkostrawnaDieta cukrzycowaDieta wrzodowa/wątrobowa
rodzaj posiłku śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00
skład posiłku płatki owsiane gotowane na mleku płatki owsiane gotowane na mleku zupa bezmleczna płatki owsiane gotowane na mleku
kiełbasa szynkowa kiełbasa szynkowa kiełbasa szynkowa kiełbasa szynkowa
ogórek zielony ogórek kiszony ogórek kiszony jabłko
chleb pszenno- żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra chleb żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra
herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar bez dodatku cukru herbata czarna- napar bez/ z cukrem
rodzaj posiłku obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00
skład posiłku barszcz czerwony ze śmietaną barszcz czerwony niezabielany barszcz czerwony niezabielany barszcz czerwony niezabielany
smażone krokiety z mięsem wieprzowym gotowany biały makaron z mięsem drobiowym i warzywami gotowany brązowy makaron z mięsem drobiowym i warzywami gotowany biały makaron z mięsem drobiowym i warzywami
surówka colesław
kompot owocowy kompot owocowy kompot owocowy bez dodatku cukru kompot owocowy bez/ z cukrem
rodzaj posiłku kolacja 17:00- 18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00
skład posiłku rolada z indyka rolada z indyka rolada z indyka rolada z indyka
śliwki śliwki śliwki marchew mini
chleb pszenno- żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra chleb żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra
herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar bez dodatku cukru herbata czarna- napar bez/ z cukrem
rodzaj posiłku podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 Podwieczorek 20:00- 22:00
skład posiłku banan banan banan z jogurtem naturalnym banan
chleb żytni
ser twarogowy
wartość odżywcza
wartość energetyczna 2220 kcal 2223 kcal 2342 kcal 2013/ 2246 kcal
białko ogółem 68,28 g 91,31 g 115,40 g 93,17/ 92,67 g
węglowodany ogółem, w tym cukry 354,67 g 365,77 g 365,88 g 310,43/ 370,28 g
127,34 g 136,77 g 74,64 g 82,72/ 139,02 g
tłuszcz, w tym 65,24 g 50,58 g 51,79 g 50,89/ 51,04 g
nasycone kw. tł. 25,22 g 24,23 g 23,43 g 24,24/ 24,26 g
błonnik pokarmowy 27,53 g 27,71 g 49,64 g 27,96/ 30,21 g
sól 9,09 g 6,49 g 8,95 g 6,49/ 4,74 g
alergeny:
gluten, jaja i produkty pochodne, ryby i produkty pochodne, mleko i produkty pochodne, seler i produkty pochodne, soja i produkty pochodne, gorczyca i pochodne, sezam

Jadłospis zapewnia wyżywienie odpowiednie do stanu zdrowia, na podstawie zaleceń opublikowanych przez ministra właściwego do spraw zdrowia, zgodnie z § 8 ust. 1 pkt 1. Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 września 2023 (Dz.U. z 2023 poz. 2021)

 

 

 

Samodzielny Publiczny
 Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku

NIP: 712 24 83 842

Regon: 431010878

ul. B.Leśmiana 4, 21-040 Świdnik

ESP: /spzozswidnik/SkrytkaESP

Zapraszamy do kontaktu

Numery telefonów do poszczególnych jednostek
organizacyjnych oraz formularz kontaktowy dostępne są w zakładce Kontakt

© 2020 Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku | Projekt i wykonanie : Cedrowa.pl