top spzoz

Jadłospis - piątek

Jadłospis do pobrania: plik .pdf

Rodzaj dietyDieta ogólnaDieta lekkostrawnaDieta cukrzycowaDieta wrzodowa/wątrobowa
rodzaj posiłku śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00
skład posiłku płatki kukurydziane z mlekiem płatki kukurydziane z mlekiem zupa bezmleczna płatki kukurydziane z mlekiem
ser twarogowy, miód naturalny ser twarogowy, miód naturalny ser twarogowy ser twarogowy, miód naturalny
jabłko jabłko jabłko jabłko
chleb pszenno- żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra chleb żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra
herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar bez dodatku cukru herbata czarna- napar bez/ z cukrem
rodzaj posiłku obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00
skład posiłku krupnik jaglany krupnik jaglany krupnik jaglany krupnik jaglany
smażona ryba w panierce ryba gotowana ryba gotowana ryba gotowana
ziemniaki gotowane ziemniaki gotowane ziemniaki gotowane ziemniaki gotowane
surówka z kapusty pekińskiej z olejem
rzepakowym
surówka z kapusty pekińskiej z olejem
rzepakowym
surówka z kapusty pekińskiej z olejem
rzepakowym
surówka z kapusty pekińskiej z olejem
rzepakowym
kompot owocowy kompot owocowy kompot owocowy bez dodatku cukru kompot owocowy bez/ z cukrem
rodzaj posiłku kolacja 17:00- 18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00
skład posiłku ogonówka ogonówka ogonówka ogonówka
sałata masłowa sałata masłowa sałata masłowa sałata masłowa
chleb pszenno- żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra chleb żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra
herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar bez dodatku cukru herbata czarna- napar bez/ z cukrem
rodzaj posiłku podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 Podwieczorek 20:00-  22:00
skład posiłku jogurt naturalny jogurt naturalny jogurt naturalny jogurt naturalny
chleb żytni
kiełbasa krakowska
wartość odżywcza
wartość energetyczna 2459 kcal 2338 kcal 2083 kcal 2178/ 2338 kcal
białko ogółem 100,20 g 95,77 g 97,11 g 95,95/ 95,77 g
węglowodany ogółem, w tym
cukry
394,11 g 359,85 g 306,80 g 318,67/ 259,85 g
127,31 g 128,31 g 69,65 g 86,30/ 128,31 g
tłuszcz, w tym 60,37 g 63,13 g 57,42 g 63,56/ 63,13 g
nasycone kw. tł. 28,00 g 28,82 g 25,14 g 28,84/ 28,82 g
błonnik pokarmowy 29,15 g 24,59 g 36,73 g 25,24/ 24,59 g
sól 16,03 g 13,34 g 10,78 g 13,34 g
alergeny:
gluten, jaja i produkty pochodne,  ryby i produkty pochodne, mleko i produkty  pochodne, seler i produkty pochodne, soja i produkty pochodne, gorczyca i pochodne, sezam

Jadłospis zapewnia wyżywienie odpowiednie do stanu zdrowia, na podstawie zaleceń opublikowanych przez ministra właściwego do spraw zdrowia, zgodnie z § 8 ust. 1 pkt 1. Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 września 2023 (Dz.U. z 2023 poz. 2021)

 

Samodzielny Publiczny
 Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku

NIP: 712 24 83 842

Regon: 431010878

ul. B.Leśmiana 4, 21-040 Świdnik

ESP: /spzozswidnik/SkrytkaESP

Zapraszamy do kontaktu

Numery telefonów do poszczególnych jednostek
organizacyjnych oraz formularz kontaktowy dostępne są w zakładce Kontakt

© 2020 Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku | Projekt i wykonanie : Cedrowa.pl