top spzoz

Jadłospis - piątek

Jadłospis do pobrania: plik .pdf

Rodzaj dietyDieta ogólnaDieta lekkostrawnaDieta cukrzycowaDieta wrzodowa/wątrobowa
rodzaj posiłku śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00
skład posiłku kasza gryczana gotowana na mleku kasza gryczana gotowana na mleku zupa bezmleczna kasza gryczana gotowana na mleku
pasta twarogowa z jogurtem naturalnym pasta twarogowa z jogurtem naturalnym pasta twarogowa z jogurtem naturalnym pasta twarogowa z jogurtem naturalnym
rzodkiewka jabłko jabłko jabłko
chleb pszenno- żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra Chleb żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra
herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar bez dodatku cukru herbata czarna- napar bez/z cukrem
rodzaj posiłku obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00
skład posiłku zupa fasolowa zupa z zielonego groszku niezabielana zupa z zielonego groszku niezabielana zupa z zielonego groszku niezabielana
smażona ryba panierowana ryba gotowana ryba gotowana ryba gotowana
ziemniaki gotowane ziemniaki gotowane ziemniaki gotowane ziemniaki gotowane
surówka z kapusty pekińskiej z olejem
rzepakowym
surówka z kapusty pekińskiej z olejem
rzepakowym
surówka z kapusty pekińskiej z olejem
rzepakowym
surówka z kapusty pekińskiej z olejem
rzepakowym
kompot owocowy kompot owocowy kompot owocowy bez dodatku cukru kompot owocowy bez/ z cukrem
rodzaj posiłku kolacja 17:00- 18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00
skład posiłku sałatka jarzynowa kiełbasa krakowska kiełbasa krakowska kiełbasa krakowska
kiełbasa krakowska brokuł gotowany brokuł gotowany brokuł gotowany
chleb pszenno- żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra Chleb żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra
herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar bez dodatku cukru herbata czarna- napar bez/z cukrem
rodzaj posiłku podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 Podwieczorek 20:00-  22:00
skład posiłku serek lekki serek lekki serek lekki serek lekki
chleb żytni
rolada schabowa
wartość odżywcza
wartość energetyczna 2690 kcal 2361 kcal 2473 kcal 2201/ 2361 kcal
białko ogółem 121,18 g 108,21 g 124,83 g 108,39/ 108,21 g
węglowodany ogółem, w tym
cukry
354,58 g 314,90 g 328,75 g 273,72/ 314,90 g
111,75 g 125,50 g 68,59 g 83,49/ 125,50 g
tłuszcz, w tym 95,59 g 80,67 g 78,81 g 81,10/ 80,67 g
nasycone kw. tł. 41,12 g 40,23 g 50,34 g 40,25/ 40,23 g
błonnik pokarmowy 35,00 g 27,16 g 44,73 g 27,81/ 27,16 g
sól 13,24 g 11,93 g 10,25 g 11,93 g
alergeny:
gluten, jaja i produkty pochodne,  ryby i produkty pochodne, mleko i produkty  pochodne, seler i produkty pochodne, soja i produkty pochodne, gorczyca i pochodne, sezam

Jadłospis zapewnia wyżywienie odpowiednie do stanu zdrowia, na podstawie zaleceń opublikowanych przez ministra właściwego do spraw zdrowia, zgodnie z § 8 ust. 1 pkt 1. Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 września 2023 (Dz.U. z 2023 poz. 2021)

Samodzielny Publiczny
 Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku

NIP: 712 24 83 842

Regon: 431010878

ul. B.Leśmiana 4, 21-040 Świdnik

ESP: /spzozswidnik/SkrytkaESP

Zapraszamy do kontaktu

Numery telefonów do poszczególnych jednostek
organizacyjnych oraz formularz kontaktowy dostępne są w zakładce Kontakt

© 2020 Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku | Projekt i wykonanie : Cedrowa.pl