top spzoz

Jadłospis - poniedziałek

Jadłospis do pobrania: plik .pdf

Rodzaj dietyDieta ogólnaDieta lekkostrawnaDieta cukrzycowaDieta wrzodowa/wątrobowa
rodzaj posiłku śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00
skład posiłku płatki jęczmienne gotowane na mleku płatki jęczmienne gotowane na mleku zupa bezmleczna płatki jęczmienne gotowane na mleku
ser twarogowy, miód naturalny ser twarogowy, miód naturalny ser twarogowy ser twarogowy, miód naturalny
mandarynka mandarynka mandarynka gotowana marchew mini
chleb pszenno- żytni, masło ekstra bułka pszenna- masło ekstra chleb żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra
herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar bez dodatku cukru herbata czarna- napar bez/ z cukrem
rodzaj posiłku obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00
skład posiłku zupa ogórkowa zupa grysikowa z brokułem zupa grysikowa z brokułem zupa grysikowa z brokułem
smażone naleśniki z serem twarogowym,
śmietaną i cukrem pudrem
gotowany biały makaron z serem twarogowym gotowany brązowy makaron z serem
twarogowym
gotowany biały makaron z serem twarogowym
kompot owocowy kompot owocowy kompot owocowy bez dodatku cukru kompot owocowy bez/ z cukrem
rodzaj posiłku kolacja 17:00- 18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00
skład posiłku polędwica sopocka polędwica sopocka polędwica sopocka polędwica sopocka
śliwki śliwki śliwki kalafior gotowany
chleb pszenno- żytni, masło ekstra bułka pszenna- masło ekstra chleb żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra
herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar bez dodatku cukru herbata czarna- napar bez/ z cukrem
rodzaj posiłku podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 Podwieczorek 20:00-  22:00
skład posiłku drożdżówka drożdżówka mus owocowy mus owocowy/ serek lekki
chleb żytni
serek lekki
wartość odżywcza
wartość energetyczna 2660 kcal 2569 kcal 2625 kcal 2199/ 2518 kcal
białko ogółem 96,99 g 100,82 g 126,25 g 95,94/ 102,68 g
węglowodany ogółem, w tym
cukry
434,13 g 397,20 g 372,05 g 317,90/ 384,44 g
130,10 g 119,04 g 50,93 g 53,25/ 105,96 g
tłuszcz, w tym 65,07 g 68,84 g 73,67 g 65,57/ 68,58 g
nasycone kw. tł. 33,95 g 38,31 g 35,94 g 36,68/ 38,32 g
błonnik pokarmowy 25,38 g 22,22 g 46,72 g 25,44/ 24,33 g
sól 10,41 g 8,49 g 6,32 g 8,67 g
alergeny:
gluten, jaja i produkty pochodne,  ryby i produkty pochodne, mleko i produkty  pochodne, seler i produkty pochodne, soja i produkty pochodne, gorczyca i pochodne, sezam

Jadłospis zapewnia wyżywienie odpowiednie do stanu zdrowia, na podstawie zaleceń opublikowanych przez ministra właściwego do spraw zdrowia, zgodnie z § 8 ust. 1 pkt 1. Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 września 2023 (Dz.U. z 2023 poz. 2021)

Samodzielny Publiczny
 Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku

NIP: 712 24 83 842

Regon: 431010878

ul. B.Leśmiana 4, 21-040 Świdnik

ESP: /spzozswidnik/SkrytkaESP

Zapraszamy do kontaktu

Numery telefonów do poszczególnych jednostek
organizacyjnych oraz formularz kontaktowy dostępne są w zakładce Kontakt

© 2020 Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku | Projekt i wykonanie : Cedrowa.pl