top spzoz

Jadłospis - wtorek

Jadłospis do pobrania: plik .pdf

Rodzaj dietyDieta ogólnaDieta lekkostrawnaDieta cukrzycowaDieta wrzodowa/wątrobowa
rodzaj posiłku śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00
skład posiłku kawa zbożowa na mleku kawa zbożowa na mleku kawa zbożowa na mleku bez dodatku cukru kawa zbożowa Inka na mleku bez/ z cukrem
ser twarogowy z jogurtem naturalnym ser twarogowy z jogurtem naturalnym ser twarogowy z jogurtem naturalnym ser twarogowy z jogurtem naturalnym
gotowana marchew mini gotowana marchew mini gotowana marchew mini gotowana marchew mini
chleb pszenno- żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra chleb żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra
herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar bez dodatku cukru herbata czarna- napar bez/ z cukrem
rodzaj posiłku obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00
skład posiłku rosół z makaronem rosół z makaronem rosół z makaronem rosół z makaronem
smażone udko w panierce gotowane udko w sosie jarzynowym gotowane udko w sosie jarzynowym gotowane udko w sosie jarzynowym
ryż biały gotowany ryż biały gotowany ryż brązowy gotowany ryż biały gotowany
surówka z parzonej czerwonej kapusty surówka z parzonej czerwonej kapusty surówka z parzonej czerwonej kapusty surówka z parzonej czerwonej kapusty
kompot owocowy kompot owocowy kompot owocowy bez dodatku cukru kompot owocowy bez/ z cukrem
rodzaj posiłku kolacja 17:00- 18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00
skład posiłku rolada schabowa rolada schabowa rolada schabowa rolada schabowa
nektarynka nektarynka mus owocowy nektarynka
chleb pszenno- żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra chleb żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra
herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar bez dodatku cukru herbata czarna- napar bez/ z cukrem
rodzaj posiłku podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 Podwieczorek 20:00-  22:00
skład posiłku herbatniki herbatniki sok warzywny sok/ herbatniki
chleb żytni  
ser żółty
wartość odżywcza
wartość energetyczna 2472 kcal 2453 kcal 2462 kcal 2134/ 2433 kcal
białko ogółem 95,93 g 96,14 g 116,30 g 91,70/ 96,14 g
węglowodany ogółem, w tym cukry 368,70 g 361,76 g 324,37 g 299,51/ 356,77 g
127,89 g 129,38 g 58,40 g 89,88/ 124,39 g
tłuszcz, w tym 73,02 g 73,00 g 82,36 g 67,13/ 73,00 g
nasycone kw. tł. 44,53 g 46,01 g 53,40 g 45,21/ 46,01 g
błonnik pokarmowy 22,78 g 19,60 g 39,52 g 19,47/ 19,60 g
sól 9,23 g 7,90 g 9,69 g 7,47/ 7,90 g
alergeny:
gluten, jaja i produkty pochodne,  ryby i produkty pochodne, mleko i produkty  pochodne, seler i produkty pochodne, soja i produkty pochodne, gorczyca i pochodne, sezam

Jadłospis zapewnia wyżywienie odpowiednie do stanu zdrowia, na podstawie zaleceń opublikowanych przez ministra właściwego do spraw zdrowia, zgodnie z § 8 ust. 1 pkt 1. Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 września 2023 (Dz.U. z 2023 poz. 2021)

Samodzielny Publiczny
 Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku

NIP: 712 24 83 842

Regon: 431010878

ul. B.Leśmiana 4, 21-040 Świdnik

ESP: /spzozswidnik/SkrytkaESP

Zapraszamy do kontaktu

Numery telefonów do poszczególnych jednostek
organizacyjnych oraz formularz kontaktowy dostępne są w zakładce Kontakt

© 2020 Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku | Projekt i wykonanie : Cedrowa.pl