top spzoz

Jadłospis - niedziela

Jadłospis do pobrania: plik .pdf

Rodzaj dietyDieta ogólnaDieta lekkostrawnaDieta cukrzycowaDieta wrzodowa/wątrobowa
rodzaj posiłku śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00
skład posiłku parówki z szynki, ketchup parówki z szynki, ketchup parówki z szynki, ketchup parówki z szynki, ketchup
pomidor pomidor pomidor pomidor
chleb pszenno- żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra chleb żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra
herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar bez dodatku cukru herbata czarna- napar bez/ z cukrem
rodzaj posiłku obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00
skład posiłku krupnik jaglany krupnik jaglany krupnik jaglany krupnik jaglany
smażony zraz wieprzowy z cebulą gotowany zraz drobiowy w sosie ziołowym gotowany zraz drobiowy w sosie ziołowym gotowany zraz drobiowy w sosie ziołowym
ziemniaki gotowane ziemniaki gotowane ziemniaki gotowane ziemniaki gotowane
sałata masłowa z olejem rzepakowym sałata masłowa z olejem rzepakowym sałata masłowa z olejem rzepakowym sałata masłowa z olejem rzepakowym
kompot owocowy kompot owocowy kompot owocowy bez dodatku cukru kompot owocowy bez/ z cukrem
rodzaj posiłku kolacja 17:00- 18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00
skład posiłku rolada schabowa rolada schabowa rolada schabowa rolada schabowa
kiwi kiwi kiwi kalafior gotowany
chleb pszenno- żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra chleb żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra
herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar bez dodatku cukru herbata czarna- napar bez/ z cukrem
rodzaj posiłku podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 Podwieczorek 20:00-  22:00
skład posiłku mus owocowy mus owocowy mus owocowy mus owocowy
chleb żytni  
ser żółty
wartość odżywcza
wartość energetyczna 2257 kcal 2133 kcal 2393 kcal 1979/ 2139 kcal
białko ogółem 73,72 g 74,95 g 102,02 g 79,00/ 78,82 g
węglowodany ogółem, w tym cukry 323,17 g 309,17 g 307,90 g 267,51/ 308,69 g
79,79 g 77,69 g 32,70 g 33,56/ 75,57 g
tłuszcz, w tym 79,38 g 70,39 g 86,43 g 70,72/ 70,29 g
nasycone kw. tł. 37,66 g 36,86 g 44,99 g 36,85/ 36,83 g
błonnik pokarmowy 25,30 g 20,83 g 34,26 g 24,51/ 23,86 g
sól 11,40 g 6,83 g 6,58 g 6,92 g
alergeny:
gluten, jaja i produkty pochodne,  ryby i produkty pochodne, mleko i produkty  pochodne, seler i produkty pochodne, soja i produkty pochodne, gorczyca i pochodne, sezam

Jadłospis zapewnia wyżywienie odpowiednie do stanu zdrowia, na podstawie zaleceń opublikowanych przez ministra właściwego do spraw zdrowia, zgodnie z § 8 ust. 1 pkt 1. Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 września 2023 (Dz.U. z 2023 poz. 2021)

Samodzielny Publiczny
 Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku

NIP: 712 24 83 842

Regon: 431010878

ul. B.Leśmiana 4, 21-040 Świdnik

ESP: /spzozswidnik/SkrytkaESP

Zapraszamy do kontaktu

Numery telefonów do poszczególnych jednostek
organizacyjnych oraz formularz kontaktowy dostępne są w zakładce Kontakt

© 2020 Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku | Projekt i wykonanie : Cedrowa.pl