top spzoz

Jadłospis - sobota

Jadłospis do pobrania: plik .pdf

Rodzaj dietyDieta ogólnaDieta lekkostrawnaDieta cukrzycowaDieta wrzodowa/wątrobowa
rodzaj posiłku śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00
skład posiłku mozaika drobiowa mozaika drobiowa mozaika drobiowa mozaika drobiowa
brzoskwinia brzoskwinia gotowana marchew mini brzoskwinia
chleb pszenno- żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra chleb żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra
herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar bez dodatku cukru herbata czarna- napar bez/ z cukrem
rodzaj posiłku obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00
skład posiłku zacierka zacierka zacierka zacierka
gotowana potrawka z kurczaka gotowana potrawka z kurczaka gotowana potrawka z kurczaka gotowana potrawka z kurczaka
gotowany biały ryż gotowany biały ryż gotowany brązowy ryż gotowany biały ryż
surówka z kapusty pekińskiej z olejem
rzepakowym
surówka z kapusty pekińskiej z olejem
rzepakowym
surówka z kapusty pekińskiej z olejem
rzepakowym
surówka z kapusty pekińskiej z olejem
rzepakowym
kompot owocowy kompot owocowy kompot owocowy bez dodatku cukru kompot owocowy bez/ z cukrem
rodzaj posiłku kolacja 17:00- 18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00
skład posiłku kiełbasa krakowska kiełbasa krakowska kiełbasa krakowska kiełbasa krakowska
sałata masłowa sałata masłowa sałata masłowa sałata masłowa
chleb pszenno- żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra chleb żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra
herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar bez dodatku cukru herbata czarna- napar bez/ z cukrem
rodzaj posiłku podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 Podwieczorek 20:00-  22:00
skład posiłku serek homogenizowany waniliowy serek homogenizowany waniliowy sok warzywny Sok /serek homogenizowany waniliowy
chleb żytni
szynka wieprzowa
wartość odżywcza
wartość energetyczna 2365 kcal 2307 kcal 2396 kcal 2131/ 2317 kcal
białko ogółem 83,21 g 82,13 g 101,57 g 74,86/ 82,33 g
węglowodany ogółem, w tym
cukry
366,90 g 345,81 g 336,66 g 316,91/ 348,19 g
89,77 g 89,75 g 54,51 g 76,88/ 91,32 g
tłuszcz, w tym 68,90 g 71,48 g 76,94 g 67,90/ 71,52 g
nasycone kw. tł. 27,95 g 28,29 g 27,70 g 25,50/ 28,30 g
błonnik pokarmowy 25,31 g 21,08 g 43,75 g 22,11/ 21,46 g
sól 14,88 g 14,31 g 12,74 g 14,22/ 14,32 g
alergeny:
gluten, jaja i produkty pochodne,  ryby i produkty pochodne, mleko i produkty  pochodne, seler i produkty pochodne, soja i produkty pochodne, gorczyca i pochodne, sezam

Jadłospis zapewnia wyżywienie odpowiednie do stanu zdrowia, na podstawie zaleceń opublikowanych przez ministra właściwego do spraw zdrowia, zgodnie z § 8 ust. 1 pkt 1. Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 września 2023 (Dz.U. z 2023 poz. 2021)

Samodzielny Publiczny
 Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku

NIP: 712 24 83 842

Regon: 431010878

ul. B.Leśmiana 4, 21-040 Świdnik

ESP: /spzozswidnik/SkrytkaESP

Zapraszamy do kontaktu

Numery telefonów do poszczególnych jednostek
organizacyjnych oraz formularz kontaktowy dostępne są w zakładce Kontakt

© 2020 Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku | Projekt i wykonanie : Cedrowa.pl