top spzoz

Jadłospis - czwartek

Jadłospis do pobrania: plik .pdf

Rodzaj dietyDieta ogólnaDieta lekkostrawnaDieta cukrzycowaDieta wrzodowa/wątrobowa
rodzaj posiłku śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00
skład posiłku kasza gryczana gotowana na mleku kasza gryczana gotowana na mleku kasza gryczana gotowana na mleku kasza gryczana gotowana na mleku
jajko gotowane na twardo jajko gotowane na twardo jajko gotowane na twardo kiełbasa szynkowa
brzoskwinia brzoskwinia brzoskwinia brzoskwinia
chleb pszenno- żytni, masło ekstra bułka pszenna , masło ekstra chleb żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra
herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar bez dodatku cukru herbata czarna- napar bez/ z cukrem
rodzaj posiłku obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00
skład posiłku zupa fasolowa zupa grysikowa z brokułem zupa grysikowa z brokułem zupa grysikowa z brokułem
smażone frykadele wieprzowe z żółtym
serem
gotowany zraz drobiowy w sosie
koperkowym
gotowany zraz drobiowy w sosie
koperkowym
gotowany zraz drobiowy w sosie
koperkowym
ziemniaki gotowane ziemniaki gotowane ziemniaki gotowane ziemniaki gotowane
gotowana marchewka z groszkiem gotowana marchewka z groszkiem gotowana marchewka z groszkiem gotowana marchewka z groszkiem
kompot owocowy kompot owocowy kompot owocowy bez dodatku cukru kompot owocowy bez/ z cukrem
rodzaj posiłku kolacja 17:00- 18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00
skład posiłku ser topiony szynka drobiowa szynka drobiowa szynka drobiowa
jabłko jabłko jabłko jabłko
chleb pszenno- żytni, masło ekstra bułka pszenna , masło ekstra chleb żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra
herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar bez dodatku cukru herbata czarna- napar bez/ z cukrem
rodzaj posiłku podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 Podwieczorek 20:00-  22:00
skład posiłku serek wiejski lekki serek wiejski lekki serek wiejski lekki serek wiejski lekki
chleb żytni
rolada z indyka
wartość odżywcza
wartość energetyczna 2607 kcal 2420 kcal 2531 kcal 2242/ 2402 kcal
białko ogółem 106,25 g 97,79 g 116,67 g 100,19/ 100,01 g
węglowodany ogółem, w tym
cukry
355,21 g 363,11 g 361,83 g 321,57/ 362,75 g
114,34 g 116,81 g 71,84 g 74,80/ 116,84 g
tłuszcz, w tym 92,60 g 70,43 g 73,53 g 68,04/ 67,61 g
nasycone kw. tł. 39,22 g 30,98 g 31,15 g 29,94/ 29,92 g
błonnik pokarmowy 34,71 g 26,84 g 40,27 g 27,49/ 26,84 g
sól 9,01 g 12,28 g 11,45 g 13,16 g
alergeny:
gluten, jaja i produkty pochodne,  ryby i produkty pochodne, mleko i produkty  pochodne, seler i produkty pochodne, soja i produkty pochodne, gorczyca i pochodne, sezam

Jadłospis zapewnia wyżywienie odpowiednie do stanu zdrowia, na podstawie zaleceń opublikowanych przez ministra właściwego do spraw zdrowia, zgodnie z § 8 ust. 1 pkt 1. Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 września 2023 (Dz.U. z 2023 poz. 2021)

Samodzielny Publiczny
 Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku

NIP: 712 24 83 842

Regon: 431010878

ul. B.Leśmiana 4, 21-040 Świdnik

ESP: /spzozswidnik/SkrytkaESP

Zapraszamy do kontaktu

Numery telefonów do poszczególnych jednostek
organizacyjnych oraz formularz kontaktowy dostępne są w zakładce Kontakt

© 2020 Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku | Projekt i wykonanie : Cedrowa.pl