top spzoz

Jadłospis - poniedzialek

Jadłospis do pobrania: plik .pdf

Rodzaj dietyDieta ogólnaDieta lekkostrawnaDieta cukrzycowaDieta wrzodowa/wątrobowa
rodzaj posiłku śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00
skład posiłku kakao na mleku kakao na mleku kakao na mleku bez dodatku cukru kakao na mleku bez/ z cukrem
ser twarogowy ser twarogowy ser twarogowy ser twarogowy
jabłko jabłko jabłko jabłko
chleb pszenno- żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra chleb żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra
herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar bez dodatku cukru herbata czarna- napar bez/ z cukrem
rodzaj posiłku obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00
skład posiłku zupa z grochu łupanego zupa z zielonego groszku zupa z zielonego groszku zupa z zielonego groszku
smażone kotlety z jajek gotowane pulpety z ryby gotowane pulpety z ryby gotowane pulpety z ryby
surówka la paloma  z olejem rzepakowym ziemniaki gotowane ziemniaki gotowane ziemniaki gotowane
kompot owocowy surówka la paloma z olejem rzepakowym surówka la paloma z olejem rzepakowym surówka la paloma z olejem rzepakowym
  kompot owocowy kompot owocowy bez dodatku cukru kompot owocowy bez/ z cukrem
rodzaj posiłku kolacja 17:00- 18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00
skład posiłku pasta kanapkowa z jajek i tuńczyka pasta kanapkowa z jajek i tuńczyka pasta kanapkowa z jajek i tuńczyka kiełbasa szynkowa
brzoskwinia brzoskwinia brzoskwinia brzoskwinia
chleb pszenno- żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra chleb żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra
herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar bez dodatku cukru herbata czarna- napar bez/ z cukrem
rodzaj posiłku podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 Podwieczorek 20:00-  22:00
skład posiłku serek homogenizowany waniliowy serek homogenizowany waniliowy mus owocowy mus owocowy/ serek homogenizowany waniliowy
chleb żytni  
kiełbasa szynkowa
wartość odżywcza
wartość energetyczna 2617 kcal 2342 kcal 2323 kcal 1881/ 2184 kcal
białko ogółem 113,59 g 108,73 g 118,28 g 83,68/ 92,38 g
węglowodany ogółem, w tym cukry 342,18 g 332,82 g 316,28 g 275,36/ 331,75 g
123,51 g 128,73 g 77,69 g 80,31/ 128,31 g
tłuszcz, w tym 96,07 g 70,49 g 69,18 g 54,93/ 60,61 g
nasycone kw. tł. 37,29 g 32,36 g 28,79 g 25,82/ 29,91 g
błonnik pokarmowy 33,53 g 26,29 g 41,83 g 29,05/ 26,29 g
sól 15,88 g 15,64 g 14,84 g 15,57/ 15,68 g
alergeny:
gluten, jaja i produkty pochodne,  ryby i produkty pochodne, mleko i produkty  pochodne, seler i produkty pochodne, soja i produkty pochodne, gorczyca i pochodne, sezam

Jadłospis zapewnia wyżywienie odpowiednie do stanu zdrowia, na podstawie zaleceń opublikowanych przez ministra właściwego do spraw zdrowia, zgodnie z § 8 ust. 1 pkt 1. Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 września 2023 (Dz.U. z 2023 poz. 2021)

Samodzielny Publiczny
 Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku

NIP: 712 24 83 842

Regon: 431010878

ul. B.Leśmiana 4, 21-040 Świdnik

ESP: /spzozswidnik/SkrytkaESP

Zapraszamy do kontaktu

Numery telefonów do poszczególnych jednostek
organizacyjnych oraz formularz kontaktowy dostępne są w zakładce Kontakt

© 2020 Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku | Projekt i wykonanie : Cedrowa.pl