top spzoz

Jadłospis - wtorek

Jadłospis do pobrania: plik .pdf

Rodzaj dietyDieta ogólnaDieta lekkostrawnaDieta cukrzycowaDieta wrzodowa/wątrobowa
rodzaj posiłku śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00
skład posiłku płatki jęczmienne gotowane na mleku płatki jęczmienne gotowane na mleku płatki jęczmienne gotowane na mleku płatki jęczmienne gotowane na mleku
rolada z indyka rolada z indyka rolada z indyka rolada z indyka
pomidor pomidor pomidor pomidor
chleb pszenno- żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra chleb żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra
herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar bez dodatku cukru herbata czarna- napar bez/ z cukrem
rodzaj posiłku obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00
skład posiłku zupa kalafiorowa zupa kalafiorowa niezabielana zupa kalafiorowa niezabielana zupa kalafiorowa niezabielana
gotowane łazanki z mięsem wieprzowym i kapustą kwaszoną gotowany filet drobiowy w sosie ziołowym gotowany filet drobiowy w sosie ziołowym gotowany filet drobiowy w sosie ziołowym
ziemniaki gotowane ziemniaki gotowane ziemniaki gotowane
kompot owocowy gotowana marchew mini gotowana marchew mini gotowana marchew mini
  kompot owocowy kompot owocowy bez dodatku cukru kompot owocowy bez/ z cukrem
rodzaj posiłku kolacja 17:00- 18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00
skład posiłku kiełbasa szynkowa kiełbasa szynkowa kiełbasa szynkowa kiełbasa szynkowa
rzodkiewka mandarynka mandarynka kalafior gotowany
chleb pszenno- żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra chleb żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra
herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar bez dodatku cukru herbata czarna- napar bez/ z cukrem
rodzaj posiłku podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 Podwieczorek 20:00-  22:00
skład posiłku banan banan banan z jogurtem naturalnym banan
chleb żytni  
mozaika drobiowa
wartość odżywcza
wartość energetyczna 2300 kcal 2100 kcal 2253 kcal 1914/ 2101 kcal
białko ogółem 86,83 g 88,95 g 110,24 g 91,41/ 91,23 g
węglowodany ogółem, w tym cukry 363,39 g 344,77 g 337,86 g 301,43/ 342,61 g
108,38 g 122,88 g 71,43 g 77,39/ 119,40 g
tłuszcz, w tym 62,19 g 47,29 g 56,23 g 47,96/ 47,53 g
nasycone kw. tł. 27,92 g 24,34 g 25,55 g 24,40/ 24,38 g
błonnik pokarmowy 27,79 g 27,32 g 39,92 g 28,99/ 28,34 g
sól 14,80 g 13,67 g 12,23 g 13,68 g
alergeny:
gluten, jaja i produkty pochodne,  ryby i produkty pochodne, mleko i produkty  pochodne, seler i produkty pochodne, soja i produkty pochodne, gorczyca i pochodne, sezam

Jadłospis zapewnia wyżywienie odpowiednie do stanu zdrowia, na podstawie zaleceń opublikowanych przez ministra właściwego do spraw zdrowia, zgodnie z § 8 ust. 1 pkt 1. Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 września 2023 (Dz.U. z 2023 poz. 2021)

  

 

Samodzielny Publiczny
 Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku

NIP: 712 24 83 842

Regon: 431010878

ul. B.Leśmiana 4, 21-040 Świdnik

ESP: /spzozswidnik/SkrytkaESP

Zapraszamy do kontaktu

Numery telefonów do poszczególnych jednostek
organizacyjnych oraz formularz kontaktowy dostępne są w zakładce Kontakt

© 2020 Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku | Projekt i wykonanie : Cedrowa.pl