top spzoz

Jadłospis - środa

Jadłospis do pobrania: plik .pdf

Rodzaj dietyDieta ogólnaDieta lekkostrawnaDieta cukrzycowaDieta wrzodowa/wątrobowa
rodzaj posiłku śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00
skład posiłku płatki owsiane gotowane na mleku płatki owsiane gotowane na mleku płatki owsiane gotowane na mleku płatki owsiane gotowane na mleku
pasta twarogowa awanturka pasta twarogowa z jogurtem naturalnym pasta twarogowa z jogurtem naturalnym pasta twarogowa z jogurtem naturalnym
pomidor pomidor pomidor pomidor
chleb pszenno- żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra chleb żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra
herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar bez dodatku cukru herbata czarna- napar bez/ z cukrem
rodzaj posiłku obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00
skład posiłku barszcz czerwony barszcz czerwony niezabielany barszcz czerwony niezabielany barszcz czerwony niezabielany
gotowane pyzy z mięsem wieprzowym gotowany biały makaron z mięsem drobiowym i warzywami gotowany brązowy makaron z mięsem drobiowym i warzywami gotowany biały makaron z mięsem drobiowym i warzywami
surówka żydowska z olejem rzepakowym
kompot owocowy kompot owocowy kompot owocowy bez dodatku cukru kompot owocowy bez/ z cukrem
rodzaj posiłku kolacja 17:00- 18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00
skład posiłku kiełbasa krakowska kiełbasa krakowska kiełbasa krakowska kiełbasa krakowska
kiwi kiwi kiwi gotowany kalafior
chleb pszenno- żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra chleb żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra
herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar bez dodatku cukru herbata czarna- napar bez/ z cukrem
rodzaj posiłku podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00- 22:00
skład posiłku bułka maślana bułka maślana sok warzywny sok/ bułka maślana
chleb żytni  
polędwica drobiowa
wartości odżywcze
wartość energetyczna 2624 kcal 2411 kcal 2447 kcal 2229/ 2392 kcal
białko ogółem 94,55 g 109,02 g 130,26 g 107,35/ 110,55 g
węglowodany ogółem, w tym cukry 348,10 g 360,03 g 337,39 g 319,44/ 354,74 g
109,14 g 113,78 g 75,97 g 94,16/ 109,45 g
tłuszcz, w tym 101,08 g 65,76 g 68,51 g 64,46/ 65,53 g
nasycone kw. tł. 42,74 g 31,01 g 30,56 g 30,48/ 30,95 g
błonnik pokarmowy 26,78 g 26,08 g 45,89 g 26,62/ 26,77 g
sól 9,45 g 4,85 g 7,58 g 4,47/ 4,89 g
alergeny:
gluten, jaja i produkty pochodne,  ryby i produkty pochodne, mleko i produkty  pochodne, seler i produkty pochodne, soja i produkty pochodne, gorczyca i pochodne, sezam

Jadłospis zapewnia wyżywienie odpowiednie do stanu zdrowia, na podstawie zaleceń opublikowanych przez ministra właściwego do spraw zdrowia, zgodnie z § 8 ust. 1 pkt 1. Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 września 2023 (Dz.U. z 2023 poz. 2021)

Samodzielny Publiczny
 Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku

NIP: 712 24 83 842

Regon: 431010878

ul. B.Leśmiana 4, 21-040 Świdnik

ESP: /spzozswidnik/SkrytkaESP

Zapraszamy do kontaktu

Numery telefonów do poszczególnych jednostek
organizacyjnych oraz formularz kontaktowy dostępne są w zakładce Kontakt

© 2020 Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku | Projekt i wykonanie : Cedrowa.pl