top spzoz

Jadłospis - niedziela

Jadłospis do pobrania: plik .pdf

Rodzaj dietyDieta ogólnaDieta lekkostrawnaDieta cukrzycowaDieta wrzodowa/wątrobowa
rodzaj posiłku śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00
skład posiłku parówki z szynki, ketchup parówki z szynki, ketchup parówki z szynki, ketchup parówki z szynki, ketchup
jabłko jabłko jabłko jabłko gotowane
chleb pszenno- żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra chleb żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra
herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar bez dodatku cukru herbata czarna- napar bez/ z cukrem
rodzaj posiłku obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00
skład posiłku zupa pomidorowa z makaronem zupa pomidorowa z makaronem  zupa pomidorowa z makaronem zupa pomidorowa z makaronem
smażony zraz wieprzowy z cebulą gotowany zraz drobiowy w sosie koperkowym gotowany zraz drobiowy w sosie koperkowym gotowany zraz drobiowy w sosie koperkowym
ziemniaki gotowane
sałata masłowa z olejem rzepakowym ziemniaki gotowane ziemniaki gotowane ziemniaki gotowane
kompot owocowy sałata masłowa z olejem rzepakowym sałata masłowa z olejem rzepakowym sałata masłowa z olejem rzepakowym
  kompot owocowy  kompot owocowy bez dodatku cukru kompot owocowy bez/ z cukrem
rodzaj posiłku kolacja 17:00- 18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00
skład posiłku rolada z indyka rolada z indyka rolada z indyka rolada z indyka
mandarynka mandarynka mandarynka sok 
chleb pszenno- żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra chleb żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra
herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar bez dodatku cukru herbata czarna- napar bez/ z cukrem
rodzaj posiłku podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00- 22:00
skład posiłku mus owocowy mus owocowy mus owocowy mus owocowy
chleb żytni  
ser żółty
wartości odżywcze
wartość energetyczna 2362 kcal 2191 kcal 2451 kcal 2122/ 2282 kcal
białko ogółem 72,08 g 71,94 g 99,01 g 72,00/ 71,82 g
węglowodany ogółem, w tym cukry 340,18 g 321,18 g 319,91 g 302,16/ 343,34 g
100,85 g 99,51 g 54,52 g 78,66/ 120,67 g
tłuszcz, w tym 84,51 g 73,16 g 89,20 g 73,75/ 73,32 g
nasycone kw. tł. 24,92 g 22,53 g 30,66 g 22,57/ 22,55 g
błonnik pokarmowy 26,48 g 21,90 g 35,33 g 21,22/ 20,57 g
sól 11,75 g 10,92 g 10,67 g 10,94 g
alergeny:
gluten, jaja i produkty pochodne,  ryby i produkty pochodne, mleko i produkty  pochodne, seler i produkty pochodne, soja i produkty pochodne, gorczyca i pochodne, sezam

Jadłospis zapewnia wyżywienie odpowiednie do stanu zdrowia, na podstawie zaleceń opublikowanych przez ministra właściwego do spraw zdrowia, zgodnie z § 8 ust. 1 pkt 1. Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 września 2023 (Dz.U. z 2023 poz. 2021)

 

 

Samodzielny Publiczny
 Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku

NIP: 712 24 83 842

Regon: 431010878

ul. B.Leśmiana 4, 21-040 Świdnik

ESP: /spzozswidnik/SkrytkaESP

Zapraszamy do kontaktu

Numery telefonów do poszczególnych jednostek
organizacyjnych oraz formularz kontaktowy dostępne są w zakładce Kontakt

© 2020 Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku | Projekt i wykonanie : Cedrowa.pl