top spzoz

Jadłospis - czwartek

Jadłospis do pobrania: plik .pdf

Rodzaj dietyDieta ogólnaDieta lekkostrawnaDieta cukrzycowaDieta wrzodowa/wątrobowa
rodzaj posiłku śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00
skład posiłku płatki jęczmienne gotowane na mleku płatki jęczmienne gotowane na mleku płatki jęczmienne gotowane na mleku płatki jęczmienne gotowane na mleku
ser topiony polędwica drobiowa polędwica drobiowa polędwica drobiowa
pomarańcza pomarańcza pomarańcza gotowana marchew mini
chleb pszenno- żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra chleb żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra
herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar bez dodatku cukru herbata czarna- napar bez/ z cukrem
rodzaj posiłku obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00
skład posiłku rosół z makaronem rosół z makaronem rosół z makaronem rosół z makaronem
smażone udko w panierce gotowane udko w sosie jarzynowym gotowane udko w sosie jarzynowym gotowane udko w sosie jarzynowym
ryż biały gotowany ryż biały gotowany ryż brązowy gotowany ryż biały gotowany
surówka z parzonej czerwonej kapusty z
olejem rzepakowym
surówka z parzonej czerwonej kapusty z
olejem rzepakowym
surówka z parzonej czerwonej kapusty z
olejem rzepakowym
surówka z parzonej czerwonej kapusty z
olejem rzepakowym
kompot owocowy kompot owocowy kompot owocowy bez dodatku cukru kompot owocowy bez/ z cukrem
rodzaj posiłku Kolacja 17:00- 18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00
skład posiłku rolada schabowa rolada schabowa rolada schabowa rolada schabowa
jabłko jabłko jabłko jabłko gotowane
chleb pszenno- żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra chleb żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra
herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar bez dodatku cukru herbata czarna- napar bez/ z cukrem
rodzaj posiłku podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00- 22:00
skład posiłku bułka maślana bułka maślana sok warzywny sok/ bułka maślana
chleb żytni
jogurt grecki
wartości odżywcze
wartość energetyczna 2673 kcal 2541 kcal 2612 kcal 2343/ 2506 kcal
białko ogółem 94,11 g 96,73 g 119,37 g 93,26/ 96,46 g
węglowodany ogółem, w tym
cukry
392,11 g 381,01 g 352,71 g 338,12/ 373,42 g
128,43 g 129,92 g 77,96 g 106,98/ 122,27 g
tłuszcz, w tym 86,97 g 75,44 g 84,71 g 74,31/ 75,38 g
nasycone kw. tł. 51,03 g 44,99 g 48,45 g 44,45/ 45,01 g
błonnik pokarmowy 28,39 g 25,21 g 41,28 g 26,05/ 26,20 g
sól 11,77 g 11,50 g 9,46 g 11,21/ 11,63 g
alergeny:
gluten, jaja i produkty pochodne,  ryby i produkty pochodne, mleko i produkty  pochodne, seler i produkty pochodne, soja i produkty pochodne, gorczyca i pochodne, sezam

Jadłospis zapewnia wyżywienie odpowiednie do stanu zdrowia, na podstawie zaleceń opublikowanych przez ministra właściwego do spraw zdrowia, zgodnie z § 8 ust. 1 pkt 1. Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 września 2023 (Dz.U. z 2023 poz. 2021)

Samodzielny Publiczny
 Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku

NIP: 712 24 83 842

Regon: 431010878

ul. B.Leśmiana 4, 21-040 Świdnik

ESP: /spzozswidnik/SkrytkaESP

Zapraszamy do kontaktu

Numery telefonów do poszczególnych jednostek
organizacyjnych oraz formularz kontaktowy dostępne są w zakładce Kontakt

© 2020 Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku | Projekt i wykonanie : Cedrowa.pl