top spzoz

Jadłospis - piątek

Jadłospis do pobrania: plik .pdf

Rodzaj dietyDieta ogólnaDieta lekkostrawnaDieta cukrzycowaDieta wrzodowa/wątrobowa
rodzaj posiłku śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00
skład posiłku ryż biały gotowany na mleku ryż biały gotowany na mleku ryż biały gotowany na mleku ryż biały gotowany na mleku
ser twarogowy ser twarogowy ser twarogowy ser twarogowy
mus owocowy mus owocowy mus owocowy mus owocowy
chleb pszenno- żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra chleb żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra
herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar bez dodatku cukru herbata czarna- napar bez/ z cukrem
rodzaj posiłku obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00
skład posiłku zupa z grochu łupanego zupa z zielonego groszku niezabielana zupa z zielonego groszku niezabielana zupa z zielonego groszku niezabielana
smażone kotlety z jajek gotowany pulpet z ryby gotowany pulpet z ryby gotowany pulpet z ryby
surówka la paloma z olejem rzepakowym ziemniaki gotowane ziemniaki gotowane ziemniaki gotowane
kompot owocowy surówka la paloma z olejem rzepakowym surówka la paloma z olejem rzepakowym gotowana marchew z kalafiorem
  kompot owocowy kompot owocowy bez dodatku cukru kompot owocowy bez/ z cukrem
rodzaj posiłku Kolacja 17:00- 18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00
skład posiłku pasta kanapkowa z jajek i pieczarek polędwica sopocka polędwica sopocka polędwica sopocka
pomidor pomidor pomidor pomidor
chleb pszenno- żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra chleb żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra
herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar bez dodatku cukru herbata czarna- napar bez/ z cukrem
rodzaj posiłku podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00- 22:00
skład posiłku drożdżówka drożdżówka sok warzywny sok/ drożdżówka
chleb żytni  
kiełbasa żywiecka
wartości odżywcze
wartość energetyczna 2654 kcal 2294 kcal 2351 kcal 1928/ 2183 kcal
białko ogółem 100,02 g 94,24 g 114,76 g 92,04/ 96,52 g
węglowodany ogółem, w tym cukry 359,84 g 352,76 g 324,99 g 285,20/ 334,22 g
114,87 g 119,51 g 70,18 g 75,80/ 102,29 g
tłuszcz, w tym 97,73 g 61,16 g 70,40 g 50,91/ 55,94 g
nasycone kw. tł. 43,78 g 30,06 g 31,50 g 26,90/ 29,73 g
błonnik pokarmowy 33,96 g 26,38 g 41,35 g 20,57/ 21,68 g
sól 18,71 g 15,50 g 16,38 g 11,53/ 11,51 g
alergeny:
gluten, jaja i produkty pochodne,  ryby i produkty pochodne, mleko i produkty  pochodne, seler i produkty pochodne, soja i produkty pochodne, gorczyca i pochodne, sezam

Jadłospis zapewnia wyżywienie odpowiednie do stanu zdrowia, na podstawie zaleceń opublikowanych przez ministra właściwego do spraw zdrowia, zgodnie z § 8 ust. 1 pkt 1. Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 września 2023 (Dz.U. z 2023 poz. 2021)

Samodzielny Publiczny
 Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku

NIP: 712 24 83 842

Regon: 431010878

ul. B.Leśmiana 4, 21-040 Świdnik

ESP: /spzozswidnik/SkrytkaESP

Zapraszamy do kontaktu

Numery telefonów do poszczególnych jednostek
organizacyjnych oraz formularz kontaktowy dostępne są w zakładce Kontakt

© 2020 Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku | Projekt i wykonanie : Cedrowa.pl