top spzoz

Jadłospis - środa

Jadłospis do pobrania: plik .pdf

Rodzaj dietyDieta ogólnaDieta lekkostrawnaDieta cukrzycowaDieta wrzodowa/wątrobowa
rodzaj posiłku śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00
skład posiłku płatki owsiane gotowane na mleku płatki owsiane gotowane na mleku płatki owsiane gotowane na mleku płatki owsiane gotowane na mleku
ser żółty ogonówka ogonówka ogonówka
sałata masłowa sałata masłowa sałata masłowa sałata masłowa
chleb pszenno- żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra chleb żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra
herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar bez dodatku cukru herbata czarna- napar bez/ z cukrem
rodzaj posiłku obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00
skład posiłku kapuśniak zupa z fasolki szparagowej niezabielana zupa z fasolki szparagowej niezabielana zupa z fasolki szparagowej niezabielana
smażone kotlety ziemniaczane z mięsem
wieprzowym
gotowany biały makaron z mięsem drobiowym
i warzywami
gotowany brązowy makaron z mięsem
drobiowym i warzywami
gotowany biały makaron z mięsem
wieprzowym i warzywami
surówka żydowska kompot owocowy kompot owocowy bez dodatku cukru kompot owocowy bez/ z cukrem
kompot owocowy      
rodzaj posiłku Kolacja 17:00- 18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00
skład posiłku pasta kanapkowa z jajek i tuńczyka pasta kanapkowa z jajek i tuńczyka pasta kanapkowa z jajek i tuńczyka rolada z indyka
jabłko jabłko jabłko jabłko gotowane
chleb pszenno- żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra chleb żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra
herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar bez dodatku cukru herbata czarna- napar bez/ z cukrem
rodzaj posiłku podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00- 22:00
skład posiłku jogurt grecki jogurt grecki jogurt grecki jogurt grecki
chleb żytni
rolada z indyka
wartości odżywcze
wartość energetyczna 2775 kcal 2330 kcal 2422 kcal 1996/ 2156 kcal
białko ogółem 112,07 g 117,57 g 138,05 g 101,94/ 101,76 g
węglowodany ogółem, w tym
cukry
333,48 g 321,93 g 311,85 g 279,74/ 320,92 g
117,48 g 107,13 g 61,73 g 64,73/ 106,77 g
tłuszcz, w tym 117,18 g 69,12 g 72,94 g 57,63/ 57,20 g
nasycone kw. tł. 43,22 g 30,90 g 30,82 g 28,03/ 28,01 g
błonnik pokarmowy 29,48 g 23,50 g 42,61 g 24,15/ 23,50 g
sól 15,71 g 8,69 g 11,75 g 8,56 g
alergeny:
gluten, jaja i produkty pochodne,  ryby i produkty pochodne, mleko i produkty  pochodne, seler i produkty pochodne, soja i produkty pochodne, gorczyca i pochodne, sezam

Jadłospis zapewnia wyżywienie odpowiednie do stanu zdrowia, na podstawie zaleceń opublikowanych przez ministra właściwego do spraw zdrowia, zgodnie z § 8 ust. 1 pkt 1. Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 września 2023 (Dz.U. z 2023 poz. 2021)

Samodzielny Publiczny
 Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku

NIP: 712 24 83 842

Regon: 431010878

ul. B.Leśmiana 4, 21-040 Świdnik

ESP: /spzozswidnik/SkrytkaESP

Zapraszamy do kontaktu

Numery telefonów do poszczególnych jednostek
organizacyjnych oraz formularz kontaktowy dostępne są w zakładce Kontakt

© 2020 Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku | Projekt i wykonanie : Cedrowa.pl